Go Back
+ servings
Gesztenyés habos kocka

Gesztenyés habos kocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Gesztenyés habos kocka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 1067 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

  • 720 g gesztenyemassza
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 dl tej
  • 3 csomag tejszínhabpor
  • 4.5 dl tej
  • 3 csomag habfixáló
  • 3 csomag zselatin

Elkészítés
 

  • A tésztához a vajat 10 dkg liszttel jól kikeverjük. A többi hozzávalót sima rétestésztává gyúrjuk. A vizet csak fokozatosan adjuk hozzá mert a liszt minőségétől függően változhat. A tésztát kinyújtjuk. A lisztes vajat egyenletesen rákenjük. Négyszeresre összehajtogatjuk. 15 percig pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még háromszor megismételjük, majd ketté osztjuk a tésztát. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk. Villával meg szurkáljuk és 200°C fokos sütőben megsütjük.
  • A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és a 6 dl tejben megfőzzük. A gesztenyemasszát a rumaromával összekeverjük és a kihűlt pudinggal összeforgatjuk. A tejszínport a 4,5 dl tejjel kemény habbá verjük. Felét belevegyítjük pudingos gesztenyemasszába. Állandó keverés közben beledolgozzuk a zselatint.
  • Az egyik tésztalapot tepsibe tesszük. Rákenjük a gesztenyés krémet. Erre simítjuk a félretett tejszínhabot. A másik tésztát 25 db kockára vágjuk, és a hab tetejére rakjuk. Legalább két óra hosszára hűttőbe tesszük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Gesztenyés habos kocka-hoz!

Tápérték

Kalória: 1067kcalSzénhidrát: 141gFehérje: 19gZsír: 47gTelített zsír: 15gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 19gTrans Fat: 0.003gKoleszterin: 38mgNátrium: 675mgKálium: 758mgÉlelmi rost: 2gCukor: 26gVitamin A: 1849IUVitamin C: 36mgKalcium: 213mgVas: 5mg
Keyword gesztenye, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!