A tojásfehérjéket stabil habbá verjük. Amikor a hab félig kemény, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, közben folyamatosan verjük. Ezután spatulával óvatosan beleforgatjuk a sütőport, darált diót, zsemlemorzsát és a lisztet. Egyenletes eloszlás után az egész masszát előzőleg kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Krém:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Egy másik edényben a pudingport a tejjel simára keverjük, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, közben állandóan kevergessük, hogy ne égjen oda. Ha kész, levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően a puha margarint belekeverjük a krémbe. Az elkészült krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Összeállítás:
A diós piskótalapra simítjuk az egyszerű krémet. A háztartási kekszeket rövid ideig vaníliás tejben áztatjuk, majd egyenletesen elhelyezzük a krémen. Erre simítjuk a kakaós krémet, majd újabb réteg áztatott kekszet helyezünk rá.
Máz:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Az így kapott mázzal bevonjuk a süti tetejét.