Go Back
+ servings
3-bit-szelet: Egy rétegezett, krémes magyar édesség háztartási keksszel, kakaós és vaníliás krémmel, lefedve étcsokoládés mázzal.

3 BIT szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: 3 BIT szelet .
4 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1181 kcal

Hozzávalók
  

A tésztához:

A krémhez:

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés
 

Tészta:

  • A tojásfehérjéket stabil habbá verjük. Amikor a hab félig kemény, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, közben folyamatosan verjük. Ezután spatulával óvatosan beleforgatjuk a sütőport, darált diót, zsemlemorzsát és a lisztet. Egyenletes eloszlás után az egész masszát előzőleg kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Krém:

  • A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Egy másik edényben a pudingport a tejjel simára keverjük, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük, közben állandóan kevergessük, hogy ne égjen oda. Ha kész, levesszük a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezt követően a puha margarint belekeverjük a krémbe. Az elkészült krémet kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

Összeállítás:

  • A diós piskótalapra simítjuk az egyszerű krémet. A háztartási kekszeket rövid ideig vaníliás tejben áztatjuk, majd egyenletesen elhelyezzük a krémen. Erre simítjuk a kakaós krémet, majd újabb réteg áztatott kekszet helyezünk rá.

Máz:

  • A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. Az így kapott mázzal bevonjuk a süti tetejét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a 3 BIT szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 1181kcalSzénhidrát: 119gFehérje: 19gZsír: 73gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 23gEgyszeresen telítetlen zsír: 27gTrans Fat: 0.02gKoleszterin: 206mgNátrium: 759mgKálium: 492mgÉlelmi rost: 5gCukor: 86gVitamin A: 1910IUVitamin C: 0.4mgKalcium: 265mgVas: 4mg
Keyword 3 BIT szelet, dió, Édesség, krém, tészta, Tojásfehérje
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!