Melegítsük elő a sütőt 180°C fokra. Készítsünk elő muffin formákat, vagy tegyünk papír muffin sütőformákat a muffin tepsibe.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a csipetnyi fahéjat.
Egy másik tálban keverjük össze a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat és keverjük jól össze.
A nedves hozzávalókat keverjük össze a száraz hozzávalókkal, majd adjuk hozzá a tejet és keverjük jól össze.
Végül keverjük hozzá a fehér szőlőt a tésztához.
A muffin formákat töltsük kb. 2/3-ig a tésztával.
Süssük a muffinokat kb. 20-25 percig, vagy amíg a tetejük aranybarnára sül.
Várjuk meg, amíg a muffinok kihűlnek, majd tálaljuk.
Megjegyzés
Tálalás:
A szőlős muffinokat ízlés szerint porcukorral szórhatjuk meg, vagy akár egy kis tejszínhabbal is tálalhatjuk. Friss szőlővel vagy egy finom forró itallal, mint például egy csésze teával vagy kávéval, tálalva a muffinok igazán finomak és ínycsiklandóak lehetnek.Jó étvágyat a Szőlős muffin-hoz!