Go Back
+ servings
Káplán krémes

Káplán krémes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Káplán krémes.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 447 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

Tészta:

  • A lisztet szitáljuk át egy tálba.
  • A tojássárgáját keverjük el a porcukorral és a vajjal, majd adjuk hozzá a szalalkálit és a langyos tejet.
  • Öntsük a nedves összetevőket a liszthez, majd gyúrjuk össze a tésztát.
  • Tegyük a tésztát egy folpackba, majd hűtsük le legalább 30 percig a hűtőszekrényben.
  • Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, majd Három lapot készítünk és az előre előkészített sütőlapra helyezzük.
  • Vágjuk le a felesleges tészta részeket, majd szurkáljuk meg a tészta alját villával.
  • Süssük előmelegített sütőben 180°C fokon kb. 15-20 percig, amíg a tészta aranybarnára sül.

Krém:

  • A tojássárgáját keverjük el a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a vaníliás cukrot.
  • Forraljuk fel a tejet egy lábasban, majd öntsük a tojásos keverékre.
  • Keverjük össze, majd tegyük vissza a lábasba, és főzzük közepes lángon, állandóan keverve, amíg besűrűsödik.
  • Vegyük le a krémet a tűzről, majd keverjük bele a vajat.
  • Hűtsük le a krémet, majd keverjük hozzá a tojásfehérje habját.

Összeállítás:

  • Hagyd kihűlni a lapokat, majd kanalazz rájuk a krémből.
  • Díszítsd a tetejüket ízlés szerint.
  • Hűtsük le a tortát, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Káplán krémes-hez!

Tápérték

Kalória: 447kcalSzénhidrát: 68gFehérje: 10gZsír: 15gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gTrans Fat: 0.4gKoleszterin: 133mgNátrium: 133mgKálium: 190mgÉlelmi rost: 1gCukor: 35gVitamin A: 564IUKalcium: 114mgVas: 2mg
Keyword krémes
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!