Tisztítsd meg és válaszd szét az elefántfokhagyma gerezdeit.
Egy serpenyőben olvaszd fel az elefántfokhagyma gerezdeit közepes lángon. Pirítsd meg őket pár percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek. Tedd félre hűlni.
A csicseriborsót szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel.
Egy aprítógépbe vagy turmixgépbe tedd a csicseriborsót, az elefántfokhagyma gerezdeket, a tahinit, a citromlevet, az olívaolajat és az őrölt köményt. Pulse módban keverd össze, amíg sima és krémes állagú humuszt nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vízet, hogy könnyebben krémesíthető legyen.
Ízlés szerint sózd és borsozd meg a humuszt.
Tálald az elefántfokhagymás humuszt friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva, és kísérheted zöldségpálcikákkal, pirítóssal vagy pita kenyérrel.