Go Back
+ servings
Elefántfokhagymás humusz

Elefántfokhagymás humusz

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefántfokhagymás humusz.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 10 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás hideg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 368 kcal

Hozzávalók
  

a tálaláshoz:

Elkészítés
 

  • Tisztítsd meg és válaszd szét az elefántfokhagyma gerezdeit.
  • Egy serpenyőben olvaszd fel az elefántfokhagyma gerezdeit közepes lángon. Pirítsd meg őket pár percig, amíg enyhén aranybarnák lesznek. Tedd félre hűlni.
  • A csicseriborsót szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel.
  • Egy aprítógépbe vagy turmixgépbe tedd a csicseriborsót, az elefántfokhagyma gerezdeket, a tahinit, a citromlevet, az olívaolajat és az őrölt köményt. Pulse módban keverd össze, amíg sima és krémes állagú humuszt nem kapsz. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vízet, hogy könnyebben krémesíthető legyen.
  • Ízlés szerint sózd és borsozd meg a humuszt.
  • Tálald az elefántfokhagymás humuszt friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva, és kísérheted zöldségpálcikákkal, pirítóssal vagy pita kenyérrel.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefántfokhagymás humusz-hoz!

Tápérték

Kalória: 368kcalSzénhidrát: 40gFehérje: 13gZsír: 19gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gNátrium: 307mgKálium: 407mgÉlelmi rost: 9gCukor: 5gVitamin A: 674IUVitamin C: 15mgKalcium: 82mgVas: 4mg
Keyword Csicseriborsó, Elefántfokhagyma, Humusz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!