A sertéstarját szeleteld fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre. A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb kockákra.
A fokhagymagerezdeket hámozd meg és aprítsd fel. Egy tálban keverd össze a fokhagymát, a fehérbort, az olívaolajat, a szárított rozmaringot és a kakukkfüvet. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.
Helyezd a sertéstarja szeleteket egy mélyebb tároló edénybe, majd öntsd rá a fokhagymás fehérboros marinádot. Jól forgasd össze, hogy minden szeletet bevonjon a marinád.
Takard le az edényt és tedd a hűtőbe legalább 2-3 órára, vagy akár egy éjszakára, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
Amikor elkészülsz a marinálással, előmelegítheted a sütőt 200 Celsius-fokra.
Egy tepsit kenj ki kevés olívaolajjal, majd tedd rá a krumplikockákat. Sózd és borsozd meg a krumplikat ízlés szerint.
A marinádból vedd ki a tarjaszeleteket, és helyezd őket a tepsiben a krumplik mellé. Öntsd a maradék marinádot a tepsiben lévő húsra és krumplira.
Tedd be a tepsit a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a hús megpuhul és aranybarnára sül, a krumplik pedig ropogósak lesznek.
Ha elkészült, vedd ki a sütőből a tepsit, és tálald.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival-hoz!