Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival

Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival

Húsételek Sertés

Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival – Ízletes sertéshús fogás

Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 50 perc.

Az elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival egy ínycsiklandó fogás, amelyben a sertéstarja és a krumpli találkozik egy fűszeres és aromás marináddal. A sertéstarja megpuhul és tele lesz ízekkel a marinád által, míg a tepsis krumpli ropogósra sül a sütőben. Az elefánt fokhagymás ízvilág és a fehérboros aroma tovább fokozza az étel élvezetét. Ez a fogás tökéletes választás lehet egy ízletes és laktató főételnek, amelyet egyszerűen elkészíthetsz otthoni körülmények között.

Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival

Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 455 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A sertéstarját szeleteld fel kb. 1-2 cm vastag szeletekre. A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb kockákra.
  • A fokhagymagerezdeket hámozd meg és aprítsd fel. Egy tálban keverd össze a fokhagymát, a fehérbort, az olívaolajat, a szárított rozmaringot és a kakukkfüvet. Sózd és borsozd meg ízlés szerint.
  • Helyezd a sertéstarja szeleteket egy mélyebb tároló edénybe, majd öntsd rá a fokhagymás fehérboros marinádot. Jól forgasd össze, hogy minden szeletet bevonjon a marinád.
  • Takard le az edényt és tedd a hűtőbe legalább 2-3 órára, vagy akár egy éjszakára, hogy a hús jól átvegye az ízeket.
  • Amikor elkészülsz a marinálással, előmelegítheted a sütőt 200 Celsius-fokra.
  • Egy tepsit kenj ki kevés olívaolajjal, majd tedd rá a krumplikockákat. Sózd és borsozd meg a krumplikat ízlés szerint.
  • A marinádból vedd ki a tarjaszeleteket, és helyezd őket a tepsiben a krumplik mellé. Öntsd a maradék marinádot a tepsiben lévő húsra és krumplira.
  • Tedd be a tepsit a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a hús megpuhul és aranybarnára sül, a krumplik pedig ropogósak lesznek.
  • Ha elkészült, vedd ki a sütőből a tepsit, és tálald.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival-hoz!

Tápérték

Kalória: 455kcalSzénhidrát: 51gFehérje: 32gZsír: 12gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 0.04gKoleszterin: 81mgNátrium: 373mgKálium: 1643mgÉlelmi rost: 6gCukor: 2gVitamin A: 36IUVitamin C: 53mgKalcium: 47mgVas: 4mg
Keyword Elefánt fokhagyma, Sertéshús, Sertéstarja
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival egy olyan étel, amely a kreativitást és az ízek különleges kombinációját hozza el az asztalra. Ez a recept a hagyományos sertéstarját új szintre emeli, az elefánt fokhagymás fehérboros marináddal. A marinád gazdag és aromás ízekkel látja el a húst, amely így omlós és telített ízű lesz. A tepsis krumpli pedig ropogós külsőt és puha belsejét kínál, így tökéletes kísérője lehet a tarjának. Ez a fogás garantáltan megédesíti az étkezést és emlékezetessé teszi a vacsorát.

Tálalás:

A tálalás során lehetőséged van egy kreatív és vonzó megjelenést elérni. Helyezd a sertéstarja szeleteket és a tepsis krumplit egy tányérra vagy egy nagyobb tálra. A hús és a krumpli mellett elhelyezhetsz friss salátaleveleket vagy zöldségeket a színek és a frissesség érdekében. Díszítheted az ételt friss petrezselyemmel vagy egy kevés citromkarikával is, hogy még vonzóbbá tedd a fogást. Tálald az ételt melegen, hogy az ízek és az aromák teljesen érvényesüljenek.

Alternatív hozzávalók:

Ha szeretnél kísérletezni vagy változatosságot vinni a receptbe, néhány alternatív hozzávalót is felhasználhatsz:

  • Helyettesítheted a sertéstarját csirkemellel vagy marhahússal, ha másféle húsra vágysz.
  • A krumplit cserélheted édesburgonyára vagy más gyökérzöldségekre, mint például répa vagy cékla, hogy más ízeket és textúrát kapj.
  • Az elefánt fokhagymás fehérboros marinádba választhatsz más fűszereket és ízesítőket is, például friss rozmaringot vagy kakukkfüvet.
  • A tepsis krumpli mellé más köretek is társíthatók, mint például rizs, bulgur vagy sült zöldségek.

Egészségügyi előnyök:

Az elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival egészséges és tápláló fogás lehet, ha az alapanyagokat megfelelően választod és a főzési módszereket is figyelembe veszed. Néhány potenciális egészségügyi előnye lehet:

  1. Fehérjeforrás: A sertéstarja magas fehérjetartalommal rendelkezik, ami fontos tápanyag az izmok és szövetek egészségéhez és regenerálódásához.
  2. Ásványi anyagok: A sertéstarja és a krumpli is tartalmazhat fontos ásványi anyagokat, például vasat, cinket és magnéziumot, amelyek fontosak az immunrendszer, az energiatermelés és az általános egészség szempontjából.
  3. Rosttartalom: A krumpli rostokban gazdag, amely segíthet az emésztési folyamatok szabályozásában és az egészséges bélmozgás elősegítésében.

Variációk:

Az elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival számos variációra lehetőséget nyújt. Néhány ötlet:

  1. Fűszerezés: Próbálj ki más fűszerekkel és ízesítőkkel, mint például friss gyógynövények (bazsalikom, petrezselyem), paprika vagy chili, hogy egyedi ízvilágot alakíts ki.
  2. Zöldségek: Kombinálhatod a tarját más szezonális zöldségekkel, például cukkini, padlizsán vagy paprika.
  3. Grillezett változat: Ha rendelkezel grillezővel, akkor a tarját és a krumplit is grillezheted, hogy egy füstölt és grillezett ízzel gazdagítsd a fogást.

Érdekességek:

  • Az elefánt fokhagymás részeges tarja tepsis krumplival egy olyan étel, amelyben a hús és a krumpli együttesen harmonikus ízélményt nyújtanak.
  • A fehérboros marinád és az elefánt fokhagyma egyedi és intenzív ízekkel látja el a tarját, amelyek mélyebbre hatolnak a húsban a marinálási folyamat során.
  • A tepsis krumpli különleges textúrájával és ropogós külső rétegével kiválóan kiegészíti a puha és ízes sertéstarját.
  • Ez az étel lehetőséget ad a kreativitásra, így variálhatod az ízesítéseket és az alapanyagokat az ízlésednek és étkezési preferenciáidnak megfelelően.
(össznézettség: 247, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése