Pármai karaj recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 55 perc.
Pármai karaj
Hozzávalók
- 6 szelet sertéskaraj
- 20 dkg bacon
- 25 dkg rizs
- petrezselyem
- 5 dkg vaj
- 6 db tojás
- 15 dkg sajt reszelt
Elkészítés
- A rizst pici olajon meg pirítottam, sóztam, majd forró vízzel felöntöttem, puhára pároltam. Amikor megfőtt belekevertem a vajat és petrezselymet.
- A húst sóztam, borsoztam. A szalonnát apró kockára vágtam és megpirítottam. Kiszedtem a szalonnát a megmaradt zsírból, öntöttem hozzá kevés olajat és a hús mindkét oldalát pirosra sütöttem.
- A tepsit picit kiolajoztam a hússzeleteket egymástól távol tettem, mindegyikre tettem a szalonna kockából, és a rizst a hússzelet szélére körbe raktam, úgy hogy olyasmi legyen mint egy kosárka.
- Mindegyikbe bele ütöttem egy tojást, és a rizst megszórtam reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőbe addig sütöttem míg a tojássárgája remegósre nem sült.
Jegyzetek
Jó étvágyat a Pármai karaj-hoz!
Kalória
Kalória: 1212kcalSzénhidrát: 51gFehérje: 56gZsír: 85gTelített zsír: 38gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 34gTranszzsír: 1gKoleszterin: 454mgNátrium: 572mgKálium: 805mgRost: 1gCukor: 1gA-vitamin: 1676IUC-vitamin: 10mgKalcium: 346mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 317, mai nézettség: 1 )