Estike Estike

Estike

Aprósütemény Sütemény

Estike – egy fantasztikus édesség

Estike recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 32 perc.

Az aprósütemények széles választékát lehet kapni a boltokban, de a legjobbak azok, amelyeket otthon készítenek. Az Estike a legkedveltebb otthon készített finomságok egyike, és sokak szerint a legfinomabbak között van. Az Estike egy kis méretű sütemény, amelynek íze és állaga a tökélyre van hangolva. Ha keres egy fantasztikus édességet, amelyet könnyen elkészíthet, akkor az Estike aprósütemény az Ön számára.

Estike

Estike

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Estike.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 8 perc
Teljes idő 28 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 311 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A porcukrot, vaníliás cukrot, az egész tojásokat jó habosra, fehéredésig keverjük. Majd visszaveszünk a fordulatból és lassú keveréssel a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.
  • Vajazott, lisztezett tepsibe csillagcsöves nyomózsákkal kis halmokat rakunk.
  • Minden halom tetejére 1 szem mazsolát teszünk. Egy éjszaka a konyhapulton pihentetjük.
  • Reggel sütjük légkeverés nélkül előmelegített sütőben 180°C fokon 7-8 percig.
  • Nem szabad pirítani, figyelni kell, hogy szinte fehér maradjon a süti!

Megjegyzés

Jó étvágyat az Estike-hez!

Tápérték

Kalória: 311kcalSzénhidrát: 66gFehérje: 7gZsír: 3gTelített zsír: 1gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 1gKoleszterin: 82mgNátrium: 141mgKálium: 123mgÉlelmi rost: 1gCukor: 38gVitamin A: 119IUVitamin C: 1mgKalcium: 78mgVas: 1mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

Az „Estike” egy hagyományos magyar sütemény, melynek nevét az a szokás adta, hogy esténként, vacsora után szokták fogyasztani. Gyors és egyszerű elkészítése miatt nagyon népszerű a magyar háziasszonyok körében. A történelem során számos variációja alakult ki, de a hagyományos recept a legnépszerűbb.

Tálalás:

Az Estikét általában magában szolgálják fel, de igazán ízletes lehet egy kis tejszínhabbal, vagy friss gyümölcsökkel is. Kiváló desszert kávéval vagy teával, de a gyerekek is nagy örömmel fogyasztják, mint egy egyszerű uzsonna.

Alternatív hozzávalók:

Az Estike nagyon sokoldalú sütemény, és számos hozzávalót lehet hozzáadni a változatosság érdekében.

  1. Csokoládé chips: Adjon hozzá egy marék csokoládé chipet a tésztához extra ízért.
  2. Dió vagy mandula: Törött diót vagy mandulát is adhat a tésztához a textúra érdekében.
  3. Gyümölcsök: Friss vagy szárított gyümölcsöket, például szárított áfonyát vagy apróra vágott friss almát is adhat a tésztához.
  4. Fűszerek: Fűszerezze a tésztát fahéjjal, szegfűszeggel vagy kardamommal a mélyebb ízért.

Egészségügyi előnyök:

Az Estike, mint minden sütemény, a mértékletesség elvét követve fogyasztható, és hozzájárul a szervezet energiabeviteléhez. A tojás, mely a recept alapja, jó fehérjeforrás, ami hozzájárul a szervezet normál működéséhez. Azonban, mint minden édesség, magas cukortartalma miatt célszerű mértékkel fogyasztani.

Variációk:

A tökéletes alap a különböző variációkhoz. Próbálkozhatunk például citromos verzióval, ahol a tésztához adunk citromhéjat és citromlevet. Vagy csokoládéssal, ahol a tésztába csokoládé chipet vagy kakaóport adunk. Diós, mákos változat is készíthető, ahol a tészta alapjához adunk darált diót vagy mákot.

Érdekességek:

Az Estike eredeti neve valószínűleg az esti órákban történő fogyasztásból ered, ahol ez a könnyen és gyorsan elkészíthető sütemény tökéletes desszert volt. A hagyomány szerint egy vidéki háziasszony találta fel, aki mindig az utolsó pillanatban sütötte meg ezt a süteményt a családja számára, amikor mindenki összegyűlt az esti teázáshoz. Ezt a hagyományt ma is sok magyar család szívesen ápolja.

(össznézettség: 1 082, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése