Sajtos vagdalt recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 110 perc.
Sajtos vagdalt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos vagdalt.
Hozzávalók
- 75 dkg sertéshús darált
- 2 db zsemle
- 1 db tojás egész
- 1 db tojássárgája
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- metélőhagyma
- 15 dkg sajt
- só
- fekete bors őrölt
- majoranna
- vegeta
- paradicsom sűrítmény
Elkészítés
- A zsemléket beáztatjuk, a hagymát finomra összevágjuk és zsíron megdinszteljük.
- A sajt kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Egy darab alufóliát kicsit megolajoztuk, és azon ujjnyi vastagon szétlapítjuk a húst.
- Nagyobb reszelővel ráreszeljük a sajtot, a fólia segítségével feltekerjük, sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe vagy nagyobb őzgerinc formába rakjuk. A tetejére pár kiskanál zsírt rakunk.
- Fóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, 180-190°C fokon hőlég keveréssel kb 1,5 órát sütjük!
- Egy óra elteltével kiborítjuk egy tepsibe és a másik oldalát is tovább pirítjuk, mielőtt kész sűrített paradicsommal megkenjük, de már csak pár percre tegyük vissza a sütőbe!
- Hidegen kitűnően szeletelhető!
Jegyzetek
Jó étvágyat a Sajtos vagdalt-hoz!
Kalória
Kalória: 504kcalSzénhidrát: 11gFehérje: 31gZsír: 37gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTranszzsír: 1gKoleszterin: 176mgNátrium: 645mgKálium: 616mgRost: 2gCukor: 3gA-vitamin: 1765IUC-vitamin: 21mgKalcium: 257mgVas: 3mg
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!
(össznézettség: 714, mai nézettség: 1 )