Go Back
+ servings
Pohárban párolt tojás

Pohárban párolt tojás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pohárban párolt tojás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 207 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Vágjuk apróra a sonkát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  • Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a felvágott sonkát és zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg őrölt fűszerpaprikával. Pároljuk addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Amíg a zöldségek párolódnak, tegyük be a poharakat a sütőbe, hogy előmelegedjenek.
  • Amikor a zöldségek megpuhultak, vegyük ki a poharakat a sütőből, és óvatosan töltsük meg őket a sonkás, zöldséges keverékkel.
  • Üssünk mindegyik pohárba két tojást, és tegyük vissza őket a sütőbe. Pároljuk őket a sütőben kb. 15-20 percig, vagy amíg a tojásfehérje meg nem dermed.
  • Tálaljuk melegen, friss kenyérrel vagy pirítóssal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pohárban párolt tojás-hoz!

Tápérték

Kalória: 207kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 15gZsír: 15gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 349mgNátrium: 475mgKálium: 293mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1091IUVitamin C: 28mgKalcium: 60mgVas: 2mg
Keyword paradicsom, sonka, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!