Pohárban párolt tojás Pohárban párolt tojás

Pohárban párolt tojás

Egytálételek

Pohárban párolt tojás – Egy izgalmas recept reggelire, ebédre vagy vacsorára

Pohárban párolt tojás recept hozzávalók és elkészítés leírása. Recept elkészítés ideje 25 perc.

Fedezze fel ezt a különleges receptet, ami tökéletes választás lehet bármilyen napszakban. A pohárban párolt tojás kiváló módja annak, hogy feldobjuk a hagyományos tojásételeket. A friss zöldségek és az ízletes sonka hozzáadásával ez az étel nem csak finom, de egészséges is. Készítsük el ezt az egyszerű, mégis különleges ételt, ami garantáltan feldobja a hét minden napját.

Pohárban párolt tojás

Pohárban párolt tojás

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pohárban párolt tojás.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 207 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Először melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  • Vágjuk apróra a sonkát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
  • Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a felvágott sonkát és zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg őrölt fűszerpaprikával. Pároljuk addig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Amíg a zöldségek párolódnak, tegyük be a poharakat a sütőbe, hogy előmelegedjenek.
  • Amikor a zöldségek megpuhultak, vegyük ki a poharakat a sütőből, és óvatosan töltsük meg őket a sonkás, zöldséges keverékkel.
  • Üssünk mindegyik pohárba két tojást, és tegyük vissza őket a sütőbe. Pároljuk őket a sütőben kb. 15-20 percig, vagy amíg a tojásfehérje meg nem dermed.
  • Tálaljuk melegen, friss kenyérrel vagy pirítóssal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pohárban párolt tojás-hoz!

Tápérték

Kalória: 207kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 15gZsír: 15gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 5gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 349mgNátrium: 475mgKálium: 293mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 1091IUVitamin C: 28mgKalcium: 60mgVas: 2mg
Keyword paradicsom, sonka, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!

Történet:

A pohárban párolt tojás receptje egy francia konyha klasszikusa, ahol „oeufs en cocotte”-ként ismerik. Ez a rendkívül változatos és ízletes étel tökéletes módja annak, hogy kicsit francia stílusba öltöztessük reggelinket, ebédünket vagy vacsoránkat. A tojás, a sonka és a friss zöldségek kombinációja mindig biztosan győztes, de ez a recept különösen különleges a tojások sütőben történő párolása miatt.

Tálalás:

Tálaljuk friss kenyérrel vagy pirítóssal, amivel könnyedén fel tudjuk szedni az ízletes sonka-zöldség-tojás keveréket a pohárból. Egy friss, zöld salátával kiegészítve pedig egy kiegyensúlyozott, egészséges étkezést kapunk.

Alternatív hozzávalók:

Ha szeretnénk változatossá tenni a receptet, próbálkozzunk más hozzávalókkal is. Helyettesíthetjük a sonkát baconnal vagy chorizóval egy kis extra ízért. A zöldségeket pedig cserélhetjük bármilyen más kedvenc zöldségünkre, például gombára, spenótra vagy cukkinire. A tojásokat pedig akár főtt formában is hozzáadhatjuk a pohárhoz, ha kevésbé szeretjük a lágy, párolt tojást.

Egészségügyi előnyök:

Egy egészséges étel, mivel a tojások kitűnő fehérje forrást biztosítanak, míg a zöldségek vitamintartalma és rostjaik hozzájárulnak az egészséges étrendhez. A sonka ad egy kis fehérjével és zsírral történő pluszt, ami szintén hozzájárul az étel ízéhez és laktató jellegéhez.

Variációk:

A pohárban párolt tojás egy nagyon változatos étel. Próbálja ki sajttal, például cheddarral vagy ementálival a sonka és zöldségek tetején, hogy extra ízt és krémes textúrát adjon a fogáshoz. Ha vegetáriánus változatot szeretne, hagyja el a sonkát, és használjon helyette több zöldséget vagy akár néhány főtt babot. Aki szereti a csípős ételeket, adhat hozzá némi csiliport vagy sriracha szószt a tojások tetejére.

Érdekességek:

Bár a pohárban párolt tojás eredetileg francia étel, sok más konyha is tartalmaz hasonló recepteket. Az angliai „shirred eggs” például szintén sütőben készül, de gyakran tejszínnel és sajttal kerül tálalásra. Japánban is van egy hasonló étel, a „tamago dofu”, ahol a tojást selymes textúrájú tojástömbként párolják, és gyakran szójaszósszal tálalják.

(össznézettség: 54, mai nézettség: 1 )
Tagged

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése