Hámozd meg a burgonyákat és tedd egy nagy fazékba. Önts annyi vizet rájuk, hogy teljesen ellepje őket. Hozd forrásba a vizet, majd csökkentsd a hőt közepes hőfokra. Főzd a burgonyákat, amíg megpuhulnak, körülbelül 10 percig. Szűrd le a vizet, és hagyd hűlni a burgonyát 10-15 percig, vagy amíg könnyen tudod kezelni.
Használj egy nagylyukú reszelőt és reszeld le a burgonyákat egy nagy keverőtálba. Szűrd le az esetlegesen keletkezett felesleges nedvességet. Ezt követően add hozzá a petrezselymet, a lisztet, a sót, az őrölt fekete borsot, és a fokhagymaport. Alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen az ízesítés.
Formázz kis henger alakú burgonya nuggeteket a keverékből. Minden egyes nugget legyen körülbelül 2.5cm hosszú.
Melegítsd fel a földimogyoró-olajat egy mély serpenyőben vagy mély fritőzben 175°C-ra. Amikor az olaj forró, óvatosan tedd bele a burgonya nuggeteket, ügyelve arra, hogy ne zsúfoltan legyenek, inkább süss kisebb adagokban. Minden adagot süss aranybarnára és ropogósra, ami körülbelül 3-4 percig tart. Vegyél ki egy nagy tányért és béleld ki papírtörlővel. Amint elkészültek a nuggetek, vedd ki őket az olajból és csepegtesd le a felesleges olajat a papírtörlőn.