Go Back
+ servings
Kovászos uborka

Kovászos uborka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kovászos uborka.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 121 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A uborkákat jól mossuk meg, és vágjuk le a két végüket.
  • Egy nagyobb befőttesüveg vagy fazék aljára tegyünk néhány szem borsot, 1-2 babérlevelet és néhány gerezd fokhagymát.
  • Helyezzük el benne az uborkákat szorosan egymás mellett.
  • Rakjunk a tetejükre kaprot és a kenyérszeleteket. A kenyér segítségével indul be a kovászfolyamat.
  • A vízből és a sóból készítsünk sós vizet, és öntsük az uborkára úgy, hogy teljesen ellepje azokat.
  • Az edény tetejére tegyünk egy tányért vagy egy másik súlyt, hogy az uborkák a víz alatt maradjanak.
  • Helyezzük a készítési napokra egy melegebb, világos helyre (például ablak mellé).
  • Néhány nap múlva (általában 4-7 nap) az uborka elkészült. Az elkészült kovászos uborkát hideg helyen tároljuk (pl. hűtőszekrény), és fogyaszthatjuk is.
  • Megjegyzés: A fermentációs idő az időjárás és a környezeti hőmérséklettől függ, tehát a nyári napokon az uborka gyorsabban készül el.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kovászos uborka-hoz!

Tápérték

Kalória: 121kcalSzénhidrát: 22gFehérje: 5gZsír: 2gTelített zsír: 0.3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.2gTrans Fat: 0.01gNátrium: 2500mgKálium: 308mgÉlelmi rost: 3gCukor: 4gVitamin A: 141IUVitamin C: 7mgKalcium: 87mgVas: 2mg
Keyword fokhagyma, kenyér, Uborka
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!