Go Back
+ servings
Vecsési savanyított uborka

Vecsési savanyított uborka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vecsési savanyított uborka.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás köret
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 29 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az uborkákat megmossuk.
  • Egy tiszta üvegbe vagy edénybe rétegezzük az uborkákat a fokhagymával, kaporrallal, babérlevéllel és borssal.
  • Egy edényben összekeverjük a vizet, a sót és az ecetet, majd felforraljuk.
  • Amikor a só-víz-ecet keverék langyosra hűlt, ráöntjük az uborkára.
  • Az edényt vagy üveget lezárjuk és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 3-5 napig.
  • Az öt nap elteltével az uborkát át lehet tenni a hűtőbe és onnan fogyasztani.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Vecsési savanyított uborka-hoz!

Tápérték

Kalória: 29kcalSzénhidrát: 4gFehérje: 1gZsír: 0.3gTelített zsír: 0.03gTöbbszörösen telítetlen zsír: 0.01gEgyszeresen telítetlen zsír: 0.01gNátrium: 2339mgKálium: 260mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 125IUVitamin C: 6mgKalcium: 36mgVas: 1mg
Keyword Uborka, Vecsési
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!