Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vecsési savanyított uborka
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Vecsési savanyított uborka.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Teljes idő
30
perc
perc
Fogás
köret
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
29
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
1
kg
uborka
2
gerezd
fokhagyma
1
ág
kapor
2
db
babérlevél
1
teáskanál
fekete bors
egész
2
evőkanál
só
2
dl
ecet
1
liter
víz
Elkészítés
Az uborkákat megmossuk.
Egy tiszta üvegbe vagy edénybe rétegezzük az uborkákat a fokhagymával, kaporrallal, babérlevéllel és borssal.
Egy edényben összekeverjük a vizet, a sót és az ecetet, majd felforraljuk.
Amikor a só-víz-ecet keverék langyosra hűlt, ráöntjük az uborkára.
Az edényt vagy üveget lezárjuk és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 3-5 napig.
Az öt nap elteltével az uborkát át lehet tenni a hűtőbe és onnan fogyasztani.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Vecsési savanyított uborka-hoz!
Tápérték
Kalória:
29
kcal
Szénhidrát:
4
g
Fehérje:
1
g
Zsír:
0.3
g
Telített zsír:
0.03
g
Többszörösen telítetlen zsír:
0.01
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
0.01
g
Nátrium:
2339
mg
Kálium:
260
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
2
g
Vitamin A:
125
IU
Vitamin C:
6
mg
Kalcium:
36
mg
Vas:
1
mg
Keyword
Uborka, Vecsési
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!