Go Back
+ servings
Budai spagetti: Tányéron szervírozott spagetti al dente, gazdagon beborítva vöröses színű paradicsomszósszal és bőségesen meghintve fehér reszelt sajttal a tetején.

Budai spagetti

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Budai spagetti.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 567 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy nagy fazékban forralj fel vizet, és adj hozzá egy evőkanál sót. Főzd meg benne a spagettit a csomagolásán lévő utasítás szerint. Miután elkészült, szűrd le és öntsd meg 3 evőkanál olajjal.
  • Apró kockákra vágva pirítsd meg a füstölt szalonnát, amíg zsírja kiolvad.
  • A szalonnához add hozzá a paradicsompürét, és egy-két percig pirítsd együtt.
  • A serpenyőbe öntsd bele a tejet, és keverd el. Ízesítsd sóval, borssal, egy csipet porcukorral és az összezúzott fokhagymával. Pár perc alatt főzd össze az ízeket.
  • Keverd bele a reszelt füstös sajt felét a szószba, hogy sűrűbb állagot kapj.
  • A kifőtt spagettit tedd egy tálba, öntsd rá a kész szószt, és a maradék reszelt sajttal megszórva tálald.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Budai spagetti-hez!

Tápérték

Kalória: 567kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 15gZsír: 32gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 14gTrans Fat: 0.04gKoleszterin: 38mgNátrium: 1927mgKálium: 408mgÉlelmi rost: 3gCukor: 6gVitamin A: 477IUVitamin C: 4mgKalcium: 229mgVas: 2mg
Keyword fekete bors, Főétel, fokhagyma, Füstölt szalonna, Füstös sajt, Magyar konyha, olaj, Paradicsompüré, Porcukor, só, Spagetti, Tej
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!