Go Back
+ servings
Ropogós bőrű, aranybarna almás libasült, frissen sült almákkal körítve.

Almás libasült

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás libasült.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 2 hours
Teljes idő 2 hours 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 1098 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Hámozd meg a ranettalmát és a sütőalmát. Szeleteld fel a ranettalmát, majd szórd meg porcukorral és öntsd rá a calvadost. A sütőalmát hagyd egészben, de nyomd rá a citrom levét.
  • Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés vajat, és tedd bele a fahéj rudat. Add hozzá az almákat, és süsd őket aranybarnára.
  • Mossd meg és tisztítsd meg a libát. Sózd és borsozd meg belülről. Töltsd meg a libát a ranettalma szeletekkel, az apróra vágott hagymával és a zsályalevelekkel.
  • Helyezd a libát egy sütőtálba. Előmelegített sütőben süsd két órán át. Közben időnként locsold meg a saját zsírjával, hogy a bőre ropogós legyen.
  • Tálald a ropogós libasültet az aranybarna almákkal együtt.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás libasült-höz!

Tápérték

Kalória: 1098kcalSzénhidrát: 58gFehérje: 115gZsír: 41gTelített zsír: 17gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.2gKoleszterin: 433mgNátrium: 479mgKálium: 2457mgÉlelmi rost: 8gCukor: 45gVitamin A: 830IUVitamin C: 39mgKalcium: 102mgVas: 13mg
Keyword almás, Calvados, Citrom, Libasült, Porcukor, Sütőalma, Vaj, vöröshagyma, Zsályalevél
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!