Go Back
+ servings
Tálaló tálban látható céklafőzelék, tetején kefíres vagy tejfölös mártással, díszítve egy friss kaporlevéllel, hátterében italok és más étkezési kiegészítők sejlenek fel.

Céklafőzelék kefírrel

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Céklafőzelék kefírrel.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 198 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A céklát alaposan megmossuk, és egy nagy fazékban sós vízben puhára főzzük. Ez kb. 30-40 percet vesz igénybe.
  • Amikor megfőtt, leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  • Egy tűzálló tálat kikenünk a margarinnal, és beleszórjuk a kaprot. Ráterítjük a céklaszeleteket, és egyenletesen elosztjuk rajta.
  • A kefírt egy tálban összekeverjük a sajt felével, és ízesítjük sóval, tárkonnyal és szerecsendióval. Ezt a mártást ráöntjük a céklára, és elsimítjuk a tetején.
  • A maradék sajtot megszórjuk a főzelék tetejére, és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és aranybarnára pirul.
  • Tálaláskor friss kenyérrel vagy pirítóssal kínálhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Céklafőzelék kefírrel-hez!

Tápérték

Kalória: 198kcalSzénhidrát: 19gFehérje: 8gZsír: 11gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gKoleszterin: 21mgNátrium: 495mgKálium: 575mgÉlelmi rost: 5gCukor: 13gVitamin A: 492IUVitamin C: 9mgKalcium: 195mgVas: 2mg
Keyword Cékla, Egészséges, főzelék, Kapor, Kefír, Magyar konyha, Margarin, Sajt, só, Szerecsendió, Tárkony
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!