Go Back
+ servings
Libamájjal töltött pulykamell

Libamájjal töltött pulykamell

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Libamájjal töltött pulykamell.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 40 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1541 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A pulykamell szeleteket behasítjuk, hogy zsebet alkossunk a töltelék számára.
  • A májat szeletekre vágjuk, sóval és borssal ízesítjük, majd a szeleteket lisztbe forgatjuk.
  • Egy serpenyőben a vajat hevítjük, majd a libamáj szeleteket aranybarnára sütjük benne.
  • A pulykamell zsebeibe beletesszük a libamáj szeleteket és a nyílást óvatosan bezárjuk. A pulykamelleket sóval meghintjük, lisztbe forgatjuk, majd felforrósított olajban félig megsütjük.
  • A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy másik serpenyőben forró olajon megfuttatjuk. Ráhintjük a pirospaprikát, és kevés vízzel felengedjük.
  • A töltött pulykamelleket a serpenyőbe tesszük. A zöldpaprikát és a paradicsomot kockákra vágjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Sóval ízesítjük, majd lefedve puhára pároljuk.
  • Miután a hús elkészült, kivesszük a serpenyőből. A maradék levéhez hozzákeverjük a tejfölt, a tejszínt és a lisztet, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezt követően átszűrjük, hogy sima mártást kapjunk.
  • A kaprot apróra vágjuk, és egy kis forró vajon megfuttatjuk.
  • A töltött pulykamelleket tányérokra helyezzük, ráöntjük a mártást és megszórjuk a kapros vajjal.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Libamájjal töltött pulykamell-hez!

Tápérték

Kalória: 1541kcalSzénhidrát: 30gFehérje: 127gZsír: 103gTelített zsír: 49gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 33gTrans Fat: 1gKoleszterin: 850mgNátrium: 1855mgKálium: 1854mgÉlelmi rost: 3gCukor: 11gVitamin A: 27346IUVitamin C: 89mgKalcium: 264mgVas: 27mg
Keyword Libamáj, Pulykamell, Töltött
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!