Go Back
+ servings
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával tálalva, ahol a csirkemáj darabok pirosas-barnás szószban érezhetően fűszerezett, a tarhonya aranysárgára pirítva, az egész étel gazdag színkavalkádot mutat.

Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 369 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Főzzünk fel vizet egy fazékban. A vöröshagyma felét vágjuk nagyon apróra. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, és pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Adja hozzá a tarhonyát és pirítsa aranysárgára. Levéve a tűzről, szórjuk meg őrölt pirospaprikával és öntsük fel a forró vízzel. Sóval ízesítsük, majd fedő alatt pároljuk puhára.
  • A másik felét a vöröshagymának vágjuk kockákra. Egy másik serpenyőben hevítsünk olajat és pirítsuk meg a hagymakockákat. Adja hozzá a szeletelt zöldpaprikát és kockázott paradicsomot. Pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak. Ízesítsük majorannával és sóval. Végül adja hozzá a csirkemájat és pároljuk, míg teljesen átsül.
  • A kész csirkemájat szolgáljuk fel a pirított tarhonya tetején.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával-hoz!

Tápérték

Kalória: 369kcalSzénhidrát: 27gFehérje: 26gZsír: 17gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 431mgNátrium: 383mgKálium: 464mgÉlelmi rost: 3gCukor: 3gVitamin A: 14463IUVitamin C: 53mgKalcium: 24mgVas: 12mg
Keyword csirkemáj, Fűszerpaprika, Majoránna, olaj, paradicsom, só, Tarhonya, vöröshagyma, Zöldpaprika
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!