Melegítsd elő a sütőt és tisztítsd meg a karfiolt, majd szedd szét kisebb rózsákra.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd szórd hozzá a lisztet és keverd össze. Öntsd hozzá a meleg tejet folyamatos kevergetés mellett, amíg besamel-szerű mártást kapunk.
Szórd rá a pirospaprikát és egyéb fűszereket, majd add hozzá az apróra vágott zöldhagymát és petrezselymet, valamint a reszelt sajtot. Hagyd kihűlni egy kicsit.
Verd fel a tojásokat egy külön tálban, majd keverd össze a sajtos mártással.
Helyezd a karfiol rózsákat egy tűzálló tálba vagy tepsibe.
Öntsd rá a sajtos-tojásos mártást úgy, hogy az karfiol rózsákat jól befedje.
Takard le az edényt alufóliával és tedd be az előmelegített sütőbe. Párold a karfiolt 30 percig.
Vedd le az edényről az alufóliát, és süsd még tovább, amíg a teteje szép pirosas színt nem kap.