Go Back
+ servings
Tepsis karfiol

Tepsis karfiol

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tepsis karfiol.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 1 óra
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 431 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt és tisztítsd meg a karfiolt, majd szedd szét kisebb rózsákra.
  • Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd szórd hozzá a lisztet és keverd össze. Öntsd hozzá a meleg tejet folyamatos kevergetés mellett, amíg besamel-szerű mártást kapunk.
  • Szórd rá a pirospaprikát és egyéb fűszereket, majd add hozzá az apróra vágott zöldhagymát és petrezselymet, valamint a reszelt sajtot. Hagyd kihűlni egy kicsit.
  • Verd fel a tojásokat egy külön tálban, majd keverd össze a sajtos mártással.
  • Helyezd a karfiol rózsákat egy tűzálló tálba vagy tepsibe.
  • Öntsd rá a sajtos-tojásos mártást úgy, hogy az karfiol rózsákat jól befedje.
  • Takard le az edényt alufóliával és tedd be az előmelegített sütőbe. Párold a karfiolt 30 percig.
  • Vedd le az edényről az alufóliát, és süsd még tovább, amíg a teteje szép pirosas színt nem kap.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tepsis karfiol-hoz!

Tápérték

Kalória: 431kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 17gZsír: 33gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 0.4gKoleszterin: 169mgNátrium: 959mgKálium: 846mgÉlelmi rost: 5gCukor: 9gVitamin A: 1952IUVitamin C: 107mgKalcium: 364mgVas: 2mg
Keyword karfiol, Tejföl, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!