Go Back
+ servings
Virslis tészta

Virslis tészta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Virslis tészta.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 834 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Egy serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát.
  • Hozzáadjuk a karikára vágott virsliket, és aranybarnára pirítjuk.
  • Beletesszük a karikázott friss paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük majorannával és oreganóval. Néhány percig főzzük, míg a paradicsomok összeesnek.
  • Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és jól összekeverjük. Alacsony lángon 5-7 percig főzzük.
  • Belekeverjük a sajtkrémet, és simára keverjük. Lassú tűzön további 5 percig főzzük.
  • Közben a fusilli tésztát enyhén sós vízben "al dente" állagúra főzzük, majd leszűrjük.
  • Tálaláskor a fusillit tányérokra adagoljuk, a virslis-paradicsomos mártással meglocsoljuk. Friss fűszernövényekkel, például bazsalikommal vagy petrezselyemmel díszíthetjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Virslis tészta-hoz!

Tápérték

Kalória: 834kcalSzénhidrát: 106gFehérje: 28gZsír: 34gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 12gKoleszterin: 96mgNátrium: 1155mgKálium: 798mgÉlelmi rost: 6gCukor: 9gVitamin A: 1261IUVitamin C: 12mgKalcium: 142mgVas: 6mg
Keyword Fusilli, Sajtkrém, virsli, vöröshagyma
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!