Egy serpenyőben kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk a karikára vágott virsliket, és aranybarnára pirítjuk.
Beletesszük a karikázott friss paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük majorannával és oreganóval. Néhány percig főzzük, míg a paradicsomok összeesnek.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és jól összekeverjük. Alacsony lángon 5-7 percig főzzük.
Belekeverjük a sajtkrémet, és simára keverjük. Lassú tűzön további 5 percig főzzük.
Közben a fusilli tésztát enyhén sós vízben "al dente" állagúra főzzük, majd leszűrjük.
Tálaláskor a fusillit tányérokra adagoljuk, a virslis-paradicsomos mártással meglocsoljuk. Friss fűszernövényekkel, például bazsalikommal vagy petrezselyemmel díszíthetjük.