A kolostor kunyhó torta elkészítéséhez előkészítjük a szükséges alapanyagokat, majd hagyjuk őket szobahőmérsékletűre melegedni a hűtőszekrényből.
A tészta készítéséhez összekeverjük a puha vajat és a tejfölt egy nagy tálban, amíg homogén állagú lesz a keverék. Hozzáadjuk a cukrot, majd újra alaposan elkeverjük habverővel.
A lisztet átszitáljuk a tésztakeverékhez, hozzáadjuk a sütőport és egy csipet sót, majd spatulával és kézzel összedolgozzuk a tésztát.
A tésztát labdává formáljuk, fóliába csomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőszekrényben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: eltávolítjuk a cseresznyékből a magokat, majd leszűrjük őket, hogy a felesleges nedvesség kicsöpögjön (különösen igaz ez a fagyasztott vagy konzerv cseresznyére).
A tésztát kivesszük a hűtőből, és 15 egyenlő részre osztjuk, amelyeket golyókká formálunk.
Egy golyót enyhén olajozott vagy lisztezett felületen kinyújtunk kézzel egy kis hengerré. Ezt követően a hengert kinyújtjuk úgy, hogy kb. 20 cm hosszú és 8 cm széles sávot kapjunk. Ezen a sávon 8-10 cseresznyét helyezünk el egy vonalban.
A sáv oldalait óvatosan behajtjuk, hogy befedjük a tölteléket. Jól zárjuk le, majd ezt a műveletet megismételjük a többi tésztagolyóval, ügyelve arra, hogy az összes cseresznyés henger ugyanolyan hosszúságú legyen.
A hengereket varrással felfelé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Az előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük, amíg a tetejük enyhén aranybarna színű lesz. Ne aggódjunk, ha a cseresznye töltelék kissé kifolyik a sütés során. A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni a hengereket.
A krém elkészítéséhez a tejfölt és a sűrű tejszínt összekeverjük a porcukorral (a porcukorból kicsit többet vagy kevesebbet is hozzáadhatunk, attól függően, mennyire szeretjük édesen).
Most következik a torta összeállításának legizgalmasabb része. Egy nagy tányérra helyezzük párhuzamosan az első 5 hengert, majd gazdagon megkenjük őket krémmel. Erre kerülnek a következő 4 henger, majd újra krémmel megkenjük. A harmadik réteg 3 hengerből áll, majd ismét krémmel kenjük meg, ezután következik a 2 henger, és a tetejére kerül az utolsó cseresznyés sáv, amit szintén bekenünk krémmel az oldalán.
A torta átitatódásához a krémmel körbevesszük élelmiszerfóliával, majd legalább 5 órára (de inkább egy éjszakára) hűtőbe helyezzük.
Másnap reggel óvatosan távolítjuk el a fóliát a tortáról, majd sötét csokoládéreszelékkel díszítjük.
Készítünk egy erős kávét, majd élvezzük a pompás torta nagy szeletét.