Go Back
+ servings
Kolostor kunyhó: Egy ízletes, réteges, cseresznyés desszert, melynek sötét csokoládéreszelékkel megszórt tetején A több rétegű tészta és a tejfölös krém egyedülálló vizuális és ízélményt nyújt.

Kolostor kunyhó

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kolostor kunyhó.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás desszert
Konyha Orosz
Mennyiség 8 főre
Kalória 629 kcal

Hozzávalók
  

a tésztahoz:

a krémhez:

a töltelékhez:

a díszítéshez:

  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
 

  • A kolostor kunyhó torta elkészítéséhez előkészítjük a szükséges alapanyagokat, majd hagyjuk őket szobahőmérsékletűre melegedni a hűtőszekrényből.
  • A tészta készítéséhez összekeverjük a puha vajat és a tejfölt egy nagy tálban, amíg homogén állagú lesz a keverék. Hozzáadjuk a cukrot, majd újra alaposan elkeverjük habverővel.
  • A lisztet átszitáljuk a tésztakeverékhez, hozzáadjuk a sütőport és egy csipet sót, majd spatulával és kézzel összedolgozzuk a tésztát.
  • A tésztát labdává formáljuk, fóliába csomagoljuk, majd legalább egy órára hűtőszekrényben pihentetjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket: eltávolítjuk a cseresznyékből a magokat, majd leszűrjük őket, hogy a felesleges nedvesség kicsöpögjön (különösen igaz ez a fagyasztott vagy konzerv cseresznyére).
  • A tésztát kivesszük a hűtőből, és 15 egyenlő részre osztjuk, amelyeket golyókká formálunk.
  • Egy golyót enyhén olajozott vagy lisztezett felületen kinyújtunk kézzel egy kis hengerré. Ezt követően a hengert kinyújtjuk úgy, hogy kb. 20 cm hosszú és 8 cm széles sávot kapjunk. Ezen a sávon 8-10 cseresznyét helyezünk el egy vonalban.
  • A sáv oldalait óvatosan behajtjuk, hogy befedjük a tölteléket. Jól zárjuk le, majd ezt a műveletet megismételjük a többi tésztagolyóval, ügyelve arra, hogy az összes cseresznyés henger ugyanolyan hosszúságú legyen.
  • A hengereket varrással felfelé helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Az előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük, amíg a tetejük enyhén aranybarna színű lesz. Ne aggódjunk, ha a cseresznye töltelék kissé kifolyik a sütés során. A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni a hengereket.
  • A krém elkészítéséhez a tejfölt és a sűrű tejszínt összekeverjük a porcukorral (a porcukorból kicsit többet vagy kevesebbet is hozzáadhatunk, attól függően, mennyire szeretjük édesen).
  • Most következik a torta összeállításának legizgalmasabb része. Egy nagy tányérra helyezzük párhuzamosan az első 5 hengert, majd gazdagon megkenjük őket krémmel. Erre kerülnek a következő 4 henger, majd újra krémmel megkenjük. A harmadik réteg 3 hengerből áll, majd ismét krémmel kenjük meg, ezután következik a 2 henger, és a tetejére kerül az utolsó cseresznyés sáv, amit szintén bekenünk krémmel az oldalán.
  • A torta átitatódásához a krémmel körbevesszük élelmiszerfóliával, majd legalább 5 órára (de inkább egy éjszakára) hűtőbe helyezzük.
  • Másnap reggel óvatosan távolítjuk el a fóliát a tortáról, majd sötét csokoládéreszelékkel díszítjük.
  • Készítünk egy erős kávét, majd élvezzük a pompás torta nagy szeletét.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kolostor kunyhó-hoz!

Tápérték

Kalória: 629kcalSzénhidrát: 77gFehérje: 8gZsír: 34gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 88mgNátrium: 230mgKálium: 320mgÉlelmi rost: 3gCukor: 39gVitamin A: 1059IUVitamin C: 5mgKalcium: 119mgVas: 3mg
Keyword Cseresznye, Cukor, Étcsokoládé, Kolostori kunyhó, Tejföl, tejszín, tészta, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!