A sütőt előmelegítjük 220 fokra (légkeveréses sütő esetén 200 fokra). A csirkehúsokat alaposan megmossuk és papírtörlővel leitatjuk.
A húsokat egyenletesen megsózzuk és megborsozzuk. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, megpucoljuk, majd durvára aprítjuk. A citromot jól megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A citromszeleteket megszórjuk az oregánóval.
Egy nagy serpenyőben némi olívaolajat forrósítunk. Amint az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, a csirkehúsokat a serpenyőbe tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Egy tűzálló tepsibe vagy sütőedénybe a megpirított csirkehúsokat, az aprított fokhagymát, a csillagánizst és a morzsolt rozmaringot elhelyezzük. Néhány kanál olívaolajat ráöntünk, majd kézzel vagy fakanállal alaposan összeforgatjuk, hogy az ízesítők egyenletesen eloszoljanak. A citromszeleteket a csirke tetejére helyezzük.
A tepsit a forró sütőbe helyezzük és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük a csirke darabokat, közben egyszer megforgatjuk őket, hogy minden oldalukon egyenletesen süljenek.
A kész ánizsos csirkét friss rozmaringágakkal díszítjük és azonnal tálaljuk.