Go Back
+ servings
Ánizsos csirke: Egy üvegtányéron elhelyezkedő csirkehússzeletek, melyekre csillagánizs darabokat helyeztek, a tányér mellett egy egész citrom látható.

Ánizsos Csirke

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Ánizsos Csirke.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 427 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

  • rozmaring ágak

Elkészítés
 

  • A sütőt előmelegítjük 220 fokra (légkeveréses sütő esetén 200 fokra). A csirkehúsokat alaposan megmossuk és papírtörlővel leitatjuk.
  • A húsokat egyenletesen megsózzuk és megborsozzuk. A fokhagymát gerezdjeire szedjük, megpucoljuk, majd durvára aprítjuk. A citromot jól megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A citromszeleteket megszórjuk az oregánóval.
  • Egy nagy serpenyőben némi olívaolajat forrósítunk. Amint az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, a csirkehúsokat a serpenyőbe tesszük, és oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  • Egy tűzálló tepsibe vagy sütőedénybe a megpirított csirkehúsokat, az aprított fokhagymát, a csillagánizst és a morzsolt rozmaringot elhelyezzük. Néhány kanál olívaolajat ráöntünk, majd kézzel vagy fakanállal alaposan összeforgatjuk, hogy az ízesítők egyenletesen eloszoljanak. A citromszeleteket a csirke tetejére helyezzük.
  • A tepsit a forró sütőbe helyezzük és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük a csirke darabokat, közben egyszer megforgatjuk őket, hogy minden oldalukon egyenletesen süljenek.
  • A kész ánizsos csirkét friss rozmaringágakkal díszítjük és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Ánizsos Csirke-hez.

Tápérték

Kalória: 427kcalSzénhidrát: 5gFehérje: 39gZsír: 28gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 4gEgyszeresen telítetlen zsír: 15gTrans Fat: 0.1gKoleszterin: 146mgNátrium: 498mgKálium: 676mgÉlelmi rost: 2gCukor: 0.3gVitamin A: 197IUVitamin C: 8mgKalcium: 61mgVas: 2mg
Keyword Citrom, Csirkecomb, csirkemell, fekete bors, fokhagyma, Olívaolaj, Oregánó, Rozmaring
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!