Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Almás pulykafasírt
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás pulykafasírt.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
45
perc
perc
Sütés/főzés
30
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
15
perc
perc
Fogás
főétel
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
264
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
50
dkg
pulykahús
darált
1
szelet
rozskenyér
1
dl
tej
3
gerezd
fokhagyma
1
db
tojás
só
fekete bors
őrölt
10
g
rozsliszt
30
g
zsemlemorzsa
1
db
alma
Elkészítés
A rozskenyeret áztasd be tejbe, hagyd, hogy jól beszívja a nedvességet.
Egy mély tálban tedd a darált pulykahúst.
Add hozzá a tejbe áztatott és jól kinyomkodott kenyeret, tépkedd apró darabokra.
Hozzáadod a tojást.
Áttört fokhagymát is keverj a húskeverékhez.
Reszeld le az almát, és azt is add hozzá a masszához.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
A megfelelő állag elérése érdekében add hozzá a rozslisztet, és jól keverd össze az egészet.
A masszából formálj korongokat.
Mártsd meg a korongokat zsemlemorzsában.
Előmelegített 180°C fokos sütőben süsd készre a fasírtokat, kb. 30 perc alatt.
Megjegyzés
Jó étvágyat az Almás pulykafasírt-hoz!
Tápérték
Kalória:
264
kcal
Szénhidrát:
21
g
Fehérje:
33
g
Zsír:
5
g
Telített zsír:
2
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
1
g
Trans Fat:
0.01
g
Koleszterin:
128
mg
Nátrium:
580
mg
Kálium:
455
mg
Élelmi rost:
3
g
Cukor:
7
g
Vitamin A:
167
IU
Vitamin C:
3
mg
Kalcium:
83
mg
Vas:
2
mg
Keyword
almás, fokhagyma, Pulykafasírt, Rozskenyér, Rozsliszt, Tej, tojás, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!