Go Back
+ servings
A képen egy elegáns fehér mintás tányéron rendezett, aranybarnára sült almás pulykafasírtok sorakoznak. A tányér finom mintázata kiemeli az étel természetes szépségét és ízét. A fasírtok frissessége és a tányér elegáns dizájnja együtt harmonikus látványt nyújt.

Almás pulykafasírt

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Almás pulykafasírt.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra 15 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 264 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A rozskenyeret áztasd be tejbe, hagyd, hogy jól beszívja a nedvességet.
  • Egy mély tálban tedd a darált pulykahúst.
  • Add hozzá a tejbe áztatott és jól kinyomkodott kenyeret, tépkedd apró darabokra.
  • Hozzáadod a tojást.
  • Áttört fokhagymát is keverj a húskeverékhez.
  • Reszeld le az almát, és azt is add hozzá a masszához.
  • Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
  • A megfelelő állag elérése érdekében add hozzá a rozslisztet, és jól keverd össze az egészet.
  • A masszából formálj korongokat.
  • Mártsd meg a korongokat zsemlemorzsában.
  • Előmelegített 180°C fokos sütőben süsd készre a fasírtokat, kb. 30 perc alatt.

Megjegyzés

Jó étvágyat az Almás pulykafasírt-hoz!

Tápérték

Kalória: 264kcalSzénhidrát: 21gFehérje: 33gZsír: 5gTelített zsír: 2gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 128mgNátrium: 580mgKálium: 455mgÉlelmi rost: 3gCukor: 7gVitamin A: 167IUVitamin C: 3mgKalcium: 83mgVas: 2mg
Keyword almás, fokhagyma, Pulykafasírt, Rozskenyér, Rozsliszt, Tej, tojás, Zsemlemorzsa
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!