Go Back
+ servings
Sajtos-kolbászos párna: Frissen sült, sajttal megszórt péksütemények csipkés papíron, aranybarna kéreggel és bőségesen reszelt sajttal megszórva, ami leveles vagy élesztős tészta jellegére utal, tökéletes sós nassolnivalóként vagy étkezés kiegészítőjeként.

Sajtos-kolbászos párna

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Sajtos-kolbászos párna.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 55 perc
Fogás egyéb
Konyha Magyar
Mennyiség 10 főre
Kalória 603 kcal

Hozzávalók
  

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg Szarvasi Fenomenale sajt vagy más reszelt érett sajt
  • 40 dkg túró
  • 10 dkg juhtúró
  • 25 dkg teavaj
  • 13 dkg tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 12 g sütőpor
  • 15 dkg kolbász füstölt, apróra vágva
  • 25 g

a tészta lekenéséhez:

Elkészítés
 

  • A hozzávalókat egy nagy tálban alaposan keverd össze, míg homogén tészta nem keletkezik. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy tejfölt, hogy a tészta könnyen formázható legyen.
  • A tésztát tedd félre pihenni 30 percig, hogy a glutén megnyugodjon, ami könnyebbé teszi a nyújtást.
  • A pihentetés után nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagra, majd szaggasd ki a kívánt méretű négyzeteket vagy téglalapokat.
  • A tésztadarabok közepére helyezz egy kevés reszelt sajtot és apróra vágott kolbászt.
  • Hajtsd össze a tészta széleit, hogy párna alakú legyen, majd nyomkodd össze a széleit, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
  • A párnákat helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, és kend meg a tetejüket felvert egész tojással, hogy szép aranybarna színt kapjanak sütés közben.
  • Előmelegített sütőben süsd őket 190°C-on 25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a tetejük.
  • A kész süteményeket hűtsd le teljesen, majd légmentesen záródó fémdobozban tárold, hogy napokig frissek és puha állagúak maradjanak.
  • Kérlek, vedd figyelembe, hogy ezek az utasítások általános útmutatást jelentenek, és az eredeti recepttel való egyezésük véletlen lehet. Az eredeti receptet vagy annak további részleteit a hivatkozott forrásban találod meg.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Sajtos-kolbászos párna-hoz!

Tápérték

Kalória: 603kcalSzénhidrát: 41gFehérje: 21gZsír: 39gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 134mgNátrium: 1587mgKálium: 165mgÉlelmi rost: 1gCukor: 2gVitamin A: 849IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 139mgVas: 3mg
Keyword Füstölt kolbász, juhtúró, Liszt, Sajtos-kolbászos párna, Teavaj, Tojássárgája, túró
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!