Tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verni, majd hozzáadni a cukrot.
Lisztet, sütőport és szódabikarbónát keverni, majd óvatosan a habhoz adni.
Tepsit sütőpapírral bélelni, tésztát elosztani és egyenesre simítani.
180°C-on 10 percig sütni, majd rácson hagyni kihűlni.
A piskótalap:
4 tojást cukorral kihabosítani.
Lisztet, sütőport és szódabikarbónát keverni, majd az alaphoz adni.
10 percig sütni, majd hűlni hagyni.
A krém:
Tojássárgáját a porcukor felével elkeverni, hozzáadni a pudingokat és a búzadarát, majd tejjel felönteni.
Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzni.
Vajat a porcukor másik felével kihabosítani, majd hozzáadni a kihűlt pudingot.
Krémet két részre osztani és 3 órára hűtőbe tenni.
A süti összeállítása:
Tálcára tenni az alsó lapot.
Baracklekvárt felmelegíteni, vízben pudingot elkeverni, sűrűre főzni, majd a lekvár háromnegyed részét hozzákeverni.
Forró lekváros pudingot a lapra önteni és elsimítani.
Piskótalapot rátenni, megkenni a maradék lekvárral, majd rákenni a fele vajas-grízes krémet.
Piskótát rumos-narancsos öntetben mártogatni, ferdén egymás mellé rakni.
Piskótát lekenni a krém másik felével.
Sütit hűtőbe rakni 2 órára.
A csokoládémáz hozzávalóit (200 g fehér csoki, 1 ek. tejföl, 1 ek. vaj, 1 ek. étolaj) vízgőz felett összeolvasztani, majd a sütemény tetejét ezzel bevonni.
A süteményt hűtőben hagyni további 2 óráig, hogy megdermedjen.
A süteményt forró, vizes késsel szeletelni.
Narancs forgáccsal és ehető árvácskával díszíteni.