Go Back
+ servings
Pudingos szelet

Pudingos szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Pudingos szelet.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 1 óra 30 perc
Fogás deszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 före
Kalória 677 kcal

Hozzávalók
  

Az alsó laphoz:

A piskótalaphoz:

a krémhez:

a baracklekváros krémhez:

  • 21 dkg baracklekvár
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A tetejére:

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj

a mártogatáshoz:

  • 1 dl rum
  • 1 db narancs leve
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 db narancs héja reszelt

Elkészítés
 

Az alsó lap:

  • Tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verni, majd hozzáadni a cukrot.
  • Lisztet, sütőport és szódabikarbónát keverni, majd óvatosan a habhoz adni.
  • Tepsit sütőpapírral bélelni, tésztát elosztani és egyenesre simítani.
  • 180°C-on 10 percig sütni, majd rácson hagyni kihűlni.

A piskótalap:

  • 4 tojást cukorral kihabosítani.
  • Lisztet, sütőport és szódabikarbónát keverni, majd az alaphoz adni.
  • 10 percig sütni, majd hűlni hagyni.

A krém:

  • Tojássárgáját a porcukor felével elkeverni, hozzáadni a pudingokat és a búzadarát, majd tejjel felönteni.
  • Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzni.
  • Vajat a porcukor másik felével kihabosítani, majd hozzáadni a kihűlt pudingot.
  • Krémet két részre osztani és 3 órára hűtőbe tenni.

A süti összeállítása:

  • Tálcára tenni az alsó lapot.
  • Baracklekvárt felmelegíteni, vízben pudingot elkeverni, sűrűre főzni, majd a lekvár háromnegyed részét hozzákeverni.
  • Forró lekváros pudingot a lapra önteni és elsimítani.
  • Piskótalapot rátenni, megkenni a maradék lekvárral, majd rákenni a fele vajas-grízes krémet.
  • Piskótát rumos-narancsos öntetben mártogatni, ferdén egymás mellé rakni.
  • Piskótát lekenni a krém másik felével.
  • Sütit hűtőbe rakni 2 órára.
  • A csokoládémáz hozzávalóit (200 g fehér csoki, 1 ek. tejföl, 1 ek. vaj, 1 ek. étolaj) vízgőz felett összeolvasztani, majd a sütemény tetejét ezzel bevonni.
  • A süteményt hűtőben hagyni további 2 óráig, hogy megdermedjen.
  • A süteményt forró, vizes késsel szeletelni.
  • Narancs forgáccsal és ehető árvácskával díszíteni.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Pudingos szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 677kcalSzénhidrát: 85gFehérje: 14gZsír: 32gTelített zsír: 18gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 9gTrans Fat: 1gKoleszterin: 215mgNátrium: 403mgKálium: 263mgÉlelmi rost: 1gCukor: 52gVitamin A: 915IUVitamin C: 5mgKalcium: 180mgVas: 1mg
Keyword Búzadara, Elegáns alkalmi desszert, Gazdag ízvilág, Piskóta, Pudingos Szelet, Réteges desszert, Rétesliszt, Rumos-narancsos mártogatás, sütemény, sütőpor, Szódabikarbóna, Ünnepi desszert
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!