Go Back
+ servings
Boszorkányszigeti batyus halászlé: Halászlé tálalva tészta batyukkal és zöldpaprika szeletekkel, megkoronázva egy petrezselyem levéllel a mélypiros leves tetején.

Boszorkányszigeti batyus halászlé

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Boszorkányszigeti batyus halászlé.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 45 perc
Sütés/főzés 2 hours 15 perc
Teljes idő 3 hours
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 716 kcal

Hozzávalók
  

a halászléhez:

a levesbetéthez:

Elkészítés
 

  • A halakat megtisztítjuk, és a halhús szebb darabjait, valamint a belsőségeket félretesszük a levesbetétnek.
  • A többi halat, az apróra vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, 1 evőkanál sóval és 4 evőkanál őrölt paprikával kb. 2,5 liter vízben felrakjuk főni. Az alaplevet 2 óráig kis lángon főzzük.
  • A félretett halat szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal és őrölt paprikával fűszerezzük, és hűtőbe tesszük.
  • A levesbetéthez a finomra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt halbelsőséget. Sóval, borssal fűszerezzük, egy evőkanál liszttel meghintjük, és kevés halalaplével felengedve főzzük, amíg töltelék sűrűségű nem lesz. Kihűtjük.
  • A maradék lisztből és a tojásból sima tésztát gyúrunk. Negyed órát letakarva pihentetjük, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk. Kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle, közepére pedig egy-egy kiskanálnyi tölteléket helyezünk, majd a tésztaszéleket alaposan összenyomva batyut alakítunk ki.
  • A megfőtt halalaplevet átpaszírozzuk, majd visszatesszük a tűzhelyre. Amikor újra felforr, belerakjuk a fűszerezett halszeleteket és a batyukat. Még kb. 10-15 percig főzzük, és ha szükséges, utánaízesítjük.
  • Forrón tálaljuk, és élvezhetjük a Boszorkányszigeti batyus halászlét!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Boszorkányszigeti batyus halászlé-hez.

Tápérték

Kalória: 716kcalSzénhidrát: 52gFehérje: 67gZsír: 19gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 6gEgyszeresen telítetlen zsír: 7gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 261mgNátrium: 2194mgKálium: 1980mgÉlelmi rost: 9gCukor: 11gVitamin A: 4403IUVitamin C: 156mgKalcium: 170mgVas: 7mg
Keyword batyu, Boszorkányszigeti, fekete bors, Főzés, Fűszerpaprika, Halászlé, harcsa, Levesbetét, Liszt, olaj, paradicsom, ponty, só, Tálalás, tészta, tojás, vöröshagyma, Zöldpaprika
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!