A halakat megtisztítjuk, és a halhús szebb darabjait, valamint a belsőségeket félretesszük a levesbetétnek.
A többi halat, az apróra vágott hagymával, paradicsommal, paprikával, 1 evőkanál sóval és 4 evőkanál őrölt paprikával kb. 2,5 liter vízben felrakjuk főni. Az alaplevet 2 óráig kis lángon főzzük.
A félretett halat szeletekre vágjuk, majd sóval, borssal és őrölt paprikával fűszerezzük, és hűtőbe tesszük.
A levesbetéthez a finomra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra darabolt halbelsőséget. Sóval, borssal fűszerezzük, egy evőkanál liszttel meghintjük, és kevés halalaplével felengedve főzzük, amíg töltelék sűrűségű nem lesz. Kihűtjük.
A maradék lisztből és a tojásból sima tésztát gyúrunk. Negyed órát letakarva pihentetjük, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk. Kb. 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle, közepére pedig egy-egy kiskanálnyi tölteléket helyezünk, majd a tésztaszéleket alaposan összenyomva batyut alakítunk ki.
A megfőtt halalaplevet átpaszírozzuk, majd visszatesszük a tűzhelyre. Amikor újra felforr, belerakjuk a fűszerezett halszeleteket és a batyukat. Még kb. 10-15 percig főzzük, és ha szükséges, utánaízesítjük.
Forrón tálaljuk, és élvezhetjük a Boszorkányszigeti batyus halászlét!
Megjegyzés
Jó étvágyat a Boszorkányszigeti batyus halászlé-hez.