Go Back
+ servings
Tradicionális román mititei tálalva egy fa vágódeszkán, mellé savanyúságok és fehér sajt egy fehér tányéron, háttérben egy fehér csésze.

Mititei

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mititei.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 45 perc
Fogás főétel
Konyha Román
Mennyiség 4 főre
Kalória 322 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A húst kétszer-háromszor ledaráljuk, majd alaposan összegyúrjuk a sóval, borssal, csomborral és szódabikarbónával.
  • A fokhagymagerezdeket összezúzunk, majd összekeverjük 2-3 evőkanál vízzel. Ezt a keveréket átszűrjük, és a húshoz adjuk, majd ismét alaposan összegyúrjuk.
  • A húst lefedve akár két napra a hűtőbe tesszük.
  • Nedves kézzel 5 cm hosszú kolbászkákat formázunk a húsból, és ezeket parázs fölött vagy grill serpenyőben megsütjük.
  • Hagyományosan magában, mustárral és csípős paprikával tálalják, de káposztasaláta is remek kísérő lehet.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mititei-hez!

Tápérték

Kalória: 322kcalSzénhidrát: 1gFehérje: 22gZsír: 25gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 2gKoleszterin: 89mgNátrium: 249mgKálium: 344mgÉlelmi rost: 1gCukor: 0.01gVitamin A: 1IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 25mgVas: 2mg
Keyword Borsikafű, fekete bors, fokhagyma, Grillezés, Marhahús, Mititei, Pihentetés, Román konyha, só, Szódabikarbóna, Vegyes hús
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!