Go Back
+ servings
Aranybarna sült Görög sajtos kenyér fűszernövényekkel megszórva, szeletelve egy fa vágódeszkán.

Görög sajtos kenyér

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Görög sajtos kenyér.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 35 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás meleg előétel
Konyha Görög
Mennyiség 4 főre
Kalória 718 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
  • Egy közepes méretű keverőtálban törj össze 200 g feta sajtot, majd keverd hozzá a reszelt sajtot, a felvert tojásokat és az apróra vágott zöldfűszereket. Ízesítsd sóval és borssal.
  • Olajozz ki egy köralakú sütőformát az olívaolajjal.
  • A filo tészta lapokat egyenként kend meg olívaolajjal, és helyezd őket a formába úgy, hogy a széleik túllógjanak a forma szélén.
  • Miután befedted a forma alját és oldalát a filo tészta lapokkal, öntsd bele a sajtos keveréket.
  • Hajtsd be a tészta széleit a töltelék fölé, hogy fedjék azt, és kenj meg minden tészta réteget olívaolajjal.
  • Süsd az előmelegített sütőben 30-35 percig, vagy amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
  • Hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Görög sajtos kenyér-hez!

Tápérték

Kalória: 718kcalSzénhidrát: 63gFehérje: 24gZsír: 41gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 151mgNátrium: 1797mgKálium: 183mgÉlelmi rost: 2gCukor: 0.4gVitamin A: 606IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 455mgVas: 5mg
Keyword Cheddar sajt, Feta sajt, Filo tészta, Görög Konyha, Görög Sajtos Kenyér, Kapor, Meleg előétel, Meze, Olívaolaj, Sütés, Tiropita, tojás, Vegetáriánus fogás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!