Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Márványos varázslat
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Márványos varázslat.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
30
perc
perc
Sütés/főzés
40
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
10
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
12
főre
Kalória
520
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
a fehér piskótához:
6
db
tojásfehérje
20
dkg
cukor
5
dkg
liszt
15
dkg
keményítő
1
evőkanál
ecet
1/2
teáskanál
sütőpor
a barna piskótához:
6
db
tojás
15
dkg
cukor
15
dkg
liszt
2
evőkanál
kakaó
1
teáskanál
sütőpor
a krémhez:
7
dl
tej
20
dkg
cukor
6
db
tojássárgája
7
evőkanál
liszt
2
csomag
vaníliás cukor
25
dkg
margarin
Elkészítés
Fehér piskóta:
A tojásfehérjéket verje kemény habbá.
Fokozatosan adja hozzá a cukrot, majd az ecetet.
Szitálja hozzá a lisztet, keményítőt és sütőport, és óvatosan, de alaposan keverje össze egy kanállal.
Barna piskóta:
A tojásfehérjéket verje kemény habbá a cukorral.
Egyenként adja hozzá a tojássárgákat, majd a szitált kakaóval és liszttel kevert sütőport is óvatosan dolgozza bele.
Sütés előkészületei:
Egy kb. 25x35 cm-es tepsibe helyezzen sütőpapírt.
Váltogatva helyezzen a tepsibe kanálnyi fehér és fekete tésztát egymás mellé, hogy szép mintázatot kapjon. A következő sorban fordítsa meg a színeket.
Egy hosszú tű segítségével óvatosan húzgálja meg a tetejét, hogy márványos mintázatot kapjon.
Sütés:
Előmelegített sütőben, 180°C-on süsse 35-40 percig.
A kész piskótát fordítsa rá egy másik sütőpapírra, és hagyja teljesen kihűlni.
Krém:
A tojássárgáját keverje simára a liszttel és 4 dl tejjel.
A maradék tejet a cukorral forralja fel, majd folyamatos kevergetés mellett öntse hozzá a tojássárgájás keveréket, és főzze sűrűre.
Hagyja kihűlni, ezután kanalanként keverje hozzá a habosra vert vajat vagy margarint.
Összeállítás:
A piskótát vágja három egyenlő részre.
A krémet ossza két részre, és egyenletesen kenje meg vele a piskóta alsó és középső rétegét.
Fedje be a tetejét, és tegye hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Márványos varázslat-hoz!
Tápérték
Kalória:
520
kcal
Szénhidrát:
69
g
Fehérje:
11
g
Zsír:
24
g
Telített zsír:
6
g
Többszörösen telítetlen zsír:
5
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
11
g
Trans Fat:
0.01
g
Koleszterin:
186
mg
Nátrium:
334
mg
Kálium:
250
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
49
g
Vitamin A:
1088
IU
Vitamin C:
1
mg
Kalcium:
139
mg
Vas:
2
mg
Keyword
Barna tészta, desszert, Édes sütemény, Elegáns desszert, Fehér tészta, Magyar konyha, Márványos mintázat, Márványos varázslat, Piskóta, Sütemény Recept, Több rétegű, Vaníliás krém
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!