Go Back
+ servings
Márványos varázslat: Rétegezett sütemény fehér és barna piskóta rétegekkel és sárga krémmel, márványos mintázattal a tetején.

Márványos varázslat

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Márványos varázslat.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 10 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 520 kcal

Hozzávalók
  

a fehér piskótához:

  • 6 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 15 dkg keményítő
  • 1 evőkanál ecet
  • 1/2 teáskanál sütőpor

a barna piskótához:

a krémhez:

Elkészítés
 

Fehér piskóta:

  • A tojásfehérjéket verje kemény habbá.
  • Fokozatosan adja hozzá a cukrot, majd az ecetet.
  • Szitálja hozzá a lisztet, keményítőt és sütőport, és óvatosan, de alaposan keverje össze egy kanállal.

Barna piskóta:

  • A tojásfehérjéket verje kemény habbá a cukorral.
  • Egyenként adja hozzá a tojássárgákat, majd a szitált kakaóval és liszttel kevert sütőport is óvatosan dolgozza bele.
  • Sütés előkészületei:
  • Egy kb. 25x35 cm-es tepsibe helyezzen sütőpapírt.
  • Váltogatva helyezzen a tepsibe kanálnyi fehér és fekete tésztát egymás mellé, hogy szép mintázatot kapjon. A következő sorban fordítsa meg a színeket.
  • Egy hosszú tű segítségével óvatosan húzgálja meg a tetejét, hogy márványos mintázatot kapjon.

Sütés:

  • Előmelegített sütőben, 180°C-on süsse 35-40 percig.
  • A kész piskótát fordítsa rá egy másik sütőpapírra, és hagyja teljesen kihűlni.

Krém:

  • A tojássárgáját keverje simára a liszttel és 4 dl tejjel.
  • A maradék tejet a cukorral forralja fel, majd folyamatos kevergetés mellett öntse hozzá a tojássárgájás keveréket, és főzze sűrűre.
  • Hagyja kihűlni, ezután kanalanként keverje hozzá a habosra vert vajat vagy margarint.

Összeállítás:

  • A piskótát vágja három egyenlő részre.
  • A krémet ossza két részre, és egyenletesen kenje meg vele a piskóta alsó és középső rétegét.
  • Fedje be a tetejét, és tegye hűtőbe, hogy a krém megdermedjen.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Márványos varázslat-hoz!

Tápérték

Kalória: 520kcalSzénhidrát: 69gFehérje: 11gZsír: 24gTelített zsír: 6gTöbbszörösen telítetlen zsír: 5gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gTrans Fat: 0.01gKoleszterin: 186mgNátrium: 334mgKálium: 250mgÉlelmi rost: 1gCukor: 49gVitamin A: 1088IUVitamin C: 1mgKalcium: 139mgVas: 2mg
Keyword Barna tészta, desszert, Édes sütemény, Elegáns desszert, Fehér tészta, Magyar konyha, Márványos mintázat, Márványos varázslat, Piskóta, Sütemény Recept, Több rétegű, Vaníliás krém
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!