Egy serpenyőbe pici kacsazsírt teszünk, majd a bőrös felével lefelé belehelyezzük a melleket. Addig sütjük, hogy szép piros legyen, majd átfordítjuk, és a másik felét is pár percig sütjük (kb. 10 perc sütési idő alatt elkészül). Ezután kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
A hagymát megpucoljuk, majd vékonyra felcsíkozzuk. A paprikát félbevágjuk, a magházat kiszedjük, és szintén vékonyra felcsíkozzuk. A hús sütésénél visszamaradt zsírban elkezdjük párolni a hagymát, majd ha már kicsit összeesett, hozzáadjuk a paprikát is. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és a rozmaringgal.
Aláöntjük a bort, és pár percig még pároljuk.
Egy jénaiba öntjük a félig megpárolt zöldségeket, majd a tetejére helyezzük az elősütött kacsamelleket, a tetejét lefedjük, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 percig pároljuk.
Ezután kivesszük a sütőből, leemeljük a húst a tetejéről, majd a zöldségekre rászórjuk a kukoricalisztet, és óvatosan összeforgatjuk.
Végül visszahelyezzük a húst, és mellészórjuk az olívabogyót. Visszatesszük a sütőbe, és kb. 10 perc alatt összesütjük (ekkor már nem kell lefedni!!!!). Ezalatt az idő alatt a szaft szépen besűrűsödik.
Tálaláskor kínálhatunk mellé rizst vagy sült krumplit, de magában a hús a zöldségekkel is nagyon finom.