Melegítsd elő a sütőt közepes hőfokra (kb. 180°C-ra).
A tejet melegítsd fel egy lábasban. Adj hozzá vaníliás cukrot és 10 dkg porcukrot, keverd el, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Amikor kissé lehűlt, tedd félre.
Vágd a kifliket 1-1,5 cm vastag karikákra.
Locsold meg a kiflikarikákat a lehűlt, édes tejjel úgy, hogy jól megszívják magukat vele, de vigyázz, nehogy túl áztassad őket, mert széteshetnek.
Egy kivajazott tűzálló edény aljára helyezz egy réteg áztatott kiflit.
Szórd meg a maradék 5 dkg porcukorral, a reszelt citromhéjjal elkevert darált mákkal. Ismételd meg ezt a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Süsd az előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
Tálald vaníliasodóval vagy próbáld ki darált dióval is a mák helyett, ha szeretnél egy kis változatosságot.