Go Back
+ servings
Tányéron szervírozott mákos guba porcukorral meghintve.

Mákos guba

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mákos guba.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1767 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt közepes hőfokra (kb. 180°C-ra).
  • A tejet melegítsd fel egy lábasban. Adj hozzá vaníliás cukrot és 10 dkg porcukrot, keverd el, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Amikor kissé lehűlt, tedd félre.
  • Vágd a kifliket 1-1,5 cm vastag karikákra.
  • Locsold meg a kiflikarikákat a lehűlt, édes tejjel úgy, hogy jól megszívják magukat vele, de vigyázz, nehogy túl áztassad őket, mert széteshetnek.
  • Egy kivajazott tűzálló edény aljára helyezz egy réteg áztatott kiflit.
  • Szórd meg a maradék 5 dkg porcukorral, a reszelt citromhéjjal elkevert darált mákkal. Ismételd meg ezt a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  • Süsd az előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a teteje aranybarnára sül.
  • Tálald vaníliasodóval vagy próbáld ki darált dióval is a mák helyett, ha szeretnél egy kis változatosságot.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mákos guba-hoz!

Tápérték

Kalória: 1767kcalSzénhidrát: 302gFehérje: 52gZsír: 37gTelített zsír: 7gTöbbszörösen telítetlen zsír: 12gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 21mgNátrium: 143mgKálium: 500mgÉlelmi rost: 4gCukor: 40gVitamin A: 800IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 810mgVas: 4.7mg
Keyword Aranybarna, citromhéj, dió, Hagyományos recept, kifli, Magyar desszert, mák, Mákos Guba, Porcukor, Sütés, Tej, Tűzálló edény, Vaníliás cukor, vaníliasodó
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!