Go Back
+ servings
Káposztatekercs

Káposztatekercs

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Káposztatekercs.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 25 perc
Sütés/főzés 1 óra 10 perc
Teljes idő 1 óra 35 perc
Fogás főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 591 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 fej káposzta nagy

a töltelékhez:

  • 40 dkg sertéshús sovány
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl főzőlé
  • 2 dl káposzta felaprított
  • 2 dl rizs főtt
  • 1 csipet
  • fehérbors
  • majoranna

a szószhoz:

Elkészítés
 

  • A káposzta vastag szárát levágjuk, majd annyi sós vízben, ami ellepi, puhára főzzük. (A külső leveleket folyamatosan lehet leszedni róla, ahogyan megpuhulnak.)
  • A kisebb belső leveleket felaprítjuk a töltelékhez.
  • A finomra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd összekeverjük a hússal, a rizzsel, a felaprított káposztával és a fűszerekkel. Megtöltjük vele a leveleket, majd egy edényben szorosan egymás mellé fektetjük őket. Egy kis zsiradékkal és káposztalével meglocsoljuk.
  • Egy órán át főzzük, fél óra után megforgatjuk őket és meglocsoljuk a káposztalével.
  • Amikor elkészült a főzőlevet leszűrjük, hozzákeverjük a főzőlével elkevert lisztet, majd egy kevés tejfölt.
  • Tálaláskor főtt krumplit adunk hozzá.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Káposztatekercs-hez!

Tápérték

Kalória: 591kcalSzénhidrát: 63gFehérje: 25gZsír: 27gTelített zsír: 11gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 85mgNátrium: 717mgKálium: 907mgÉlelmi rost: 9gCukor: 11gVitamin A: 495IUVitamin C: 105mgKalcium: 193mgVas: 4mg
Keyword húsétel, sertés
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!