Go Back
+ servings
Kakaós kalács

Kakaós kalács

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kakaós kalács.
3.19 Értékelés 11 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 986 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A mazsolát leforrázzuk, majd szűrőn át csepegtetjük.
  • Fél dl langyos tejben feloldjuk a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  • Egy nagy tálban a liszthez hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát, a sót, az olajat, a felfuttatott élesztőt, a 20 dkg cukrot és a 2,5 dl tejet. Robotgép dagasztóspiráljával alaposan összedolgozzuk.
  • A tésztát ketté vesszük, és az egyik feléhez hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot, a kakaót és a maradék fél dl tejet, majd összegyúrjuk.
  • Mindkét tésztát kétfelé osztjuk és azonos méretű téglalapokra nyújtjuk.
  • A kakaós tésztára ráhelyezzük a fehér tésztát, majd feltekerjük.
  • A kész rudakat letakarva kb. 30-40 percig pihentetjük.
  • A kalácsok tetejét megkenjük a felvert tojással és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • Ha kihűlt, szeletekre vágjuk és tálaljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kakaós kalács-hoz!

Tápérték

Kalória: 986kcalSzénhidrát: 153gFehérje: 19gZsír: 36gTelített zsír: 7gTrans Fat: 1gKoleszterin: 47mgNátrium: 225mgKálium: 530mgÉlelmi rost: 9gCukor: 44gVitamin A: 301IUVitamin C: 1mgKalcium: 106mgVas: 7mg
Keyword desszert, kakaós, kalács, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!