Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rumos, mazsolás diótorta
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rumos, mazsolás diótorta.
5
Értékelés
2
szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
10
perc
perc
Sütés/főzés
50
perc
perc
Teljes idő
1
óra
óra
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
6
főre
Kalória
883
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
10
dkg
porcukor
10
dkg
vaj
3
db
tojássárgája
1,5
dl
tej
15
dkg
dió
darált
0,5
dl
rum
30
dkg
piskótakorong
5
dkg
mazsola
15
dkg
ribizlilekvár
20
dkg
tortabevonó
a díszítéshez:
15
dkg
málna
2
evőkanál
mandulapehely
pirított
Elkészítés
A vajat krémesre keverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot.
A piskótákat összetörjük, és a masszába vegyítjük.
Végül beleforgatjuk a mazsolát és 26 cm átmérőjű kerek lappá formáljuk.
Alufóliával kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, szélét a karimához nyomkodjuk, tetejét elsimítjuk.
Éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
A karimát levesszük, és a tortát egyenletesen megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a vízfürdőben megolvasztott bevonót, majd újra a hűtőszekrénybe tesszük.
Fogyasztás előtt málnával és mandulapehellyel díszítjük.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Rumos, mazsolás diótorta-hoz!
Tápérték
Kalória:
883
kcal
Szénhidrát:
95
g
Fehérje:
15
g
Zsír:
52
g
Telített zsír:
20
g
Többszörösen telítetlen zsír:
14
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
13
g
Trans Fat:
1
g
Koleszterin:
193
mg
Nátrium:
425
mg
Kálium:
634
mg
Élelmi rost:
9
g
Cukor:
58
g
Vitamin A:
690
IU
Vitamin C:
10
mg
Kalcium:
156
mg
Vas:
7
mg
Keyword
mazsolás, sütemény
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!