Go Back
+ servings
Rumos, mazsolás diótorta

Rumos, mazsolás diótorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Rumos, mazsolás diótorta.
5 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 50 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 883 kcal

Hozzávalók
  

a díszítéshez:

  • 15 dkg málna
  • 2 evőkanál mandulapehely pirított

Elkészítés
 

  • A vajat krémesre keverjük a tojássárgákkal és a cukorral, majd beledolgozzuk a tejet, a diót és a rumot.
  • A piskótákat összetörjük, és a masszába vegyítjük.
  • Végül beleforgatjuk a mazsolát és 26 cm átmérőjű kerek lappá formáljuk.
  • Alufóliával kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük, szélét a karimához nyomkodjuk, tetejét elsimítjuk.
  • Éjszakára a hűtőszekrénybe állítjuk.
  • A karimát levesszük, és a tortát egyenletesen megkenjük a lekvárral. Rásimítjuk a vízfürdőben megolvasztott bevonót, majd újra a hűtőszekrénybe tesszük.
  • Fogyasztás előtt málnával és mandulapehellyel díszítjük.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Rumos, mazsolás diótorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 883kcalSzénhidrát: 95gFehérje: 15gZsír: 52gTelített zsír: 20gTöbbszörösen telítetlen zsír: 14gEgyszeresen telítetlen zsír: 13gTrans Fat: 1gKoleszterin: 193mgNátrium: 425mgKálium: 634mgÉlelmi rost: 9gCukor: 58gVitamin A: 690IUVitamin C: 10mgKalcium: 156mgVas: 7mg
Keyword mazsolás, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!