Go Back
Print
Recipe Image
Megjegyzés
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kakaós szelet mascarponéval
Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kakaós szelet mascarponéval.
5
Értékelés 1 szavazat
Nyomtatás
Pin Recept
Előkészítés
20
perc
perc
Sütés/főzés
12
perc
perc
Teljes idő
32
perc
perc
Fogás
desszert
Konyha
Magyar
Mennyiség
4
főre
Kalória
264
kcal
Hozzávalók
1x
2x
3x
3
db
tojásfehérje
1
db
tojássárgája
4
evőkanál
gyümölcscukor
4
dkg
liszt
3
dkg
étkezési keményítő
2
evőkanál
kakaópor
5
dkg
mascarpone sajt
15
dkg
túró
2
lap
fehér zselatin
1
evőkanál
mandulalikőr
narancslével helyettesíthető
Elkészítés
A sütőt 200°C fokra előmelegítjük. Egy 24 x 24 cm-es sütőformát kibéleljük sütőpapírral.
A tojásfehérjéket habbá verjük.
A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük.
A lisztet, az étkezési keményítőt és 1 1/2 evőkanál kakaót összekeverünk, és a krémbe szitáljuk.
Hozzáadjuk a tojásfehérjehabot.
A tésztát a sütőpapírra kenjük. Sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük. Konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a papírt.
A tésztát 8 négyzetre vágjuk.
A mascarponét elkeverjük a maradék cukorral. A túrót szitán áttörjük, és azt is hozzákeverjük.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük, mandulalikőrben feloldjuk, és a mascarponéhoz adjuk.
A krém háromnegyedét rákenjük a négyzetek felére, majd a többi négyzettel beborítjuk. Erre kenjük rá a maradék krémet.
30 percre hideg helyre tesszük, végül kakaóval megszórjuk.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Kakaós szelet mascarponéval-hoz!
Tápérték
Kalória:
264
kcal
Szénhidrát:
34
g
Fehérje:
10
g
Zsír:
9
g
Telített zsír:
5
g
Többszörösen telítetlen zsír:
1
g
Egyszeresen telítetlen zsír:
1
g
Koleszterin:
68
mg
Nátrium:
184
mg
Kálium:
130
mg
Élelmi rost:
1
g
Cukor:
3
g
Vitamin A:
292
IU
Kalcium:
61
mg
Vas:
1
mg
Keyword
sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?
Tudasd velünk
milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmag
Nézze meg>>>
Elefánt fokhagyma XXXL
!