Go Back
+ servings
Kakaós szelet mascarponéval

Kakaós szelet mascarponéval

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Kakaós szelet mascarponéval.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 12 perc
Teljes idő 32 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 264 kcal

Hozzávalók
  

  • 3 db tojásfehérje
  • 1 db tojássárgája
  • 4 evőkanál gyümölcscukor
  • 4 dkg liszt
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg túró
  • 2 lap fehér zselatin
  • 1 evőkanál mandulalikőr narancslével helyettesíthető

Elkészítés
 

  • A sütőt 200°C fokra előmelegítjük. Egy 24 x 24 cm-es sütőformát kibéleljük sütőpapírral.
  • A tojásfehérjéket habbá verjük.
  • A tojássárgáját 2 evőkanál cukorral habosra keverjük.
  • A lisztet, az étkezési keményítőt és 1 1/2 evőkanál kakaót összekeverünk, és a krémbe szitáljuk.
  • Hozzáadjuk a tojásfehérjehabot.
  • A tésztát a sütőpapírra kenjük. Sütőben 180 fokon kb. 10-12 percig sütjük. Konyharuhára borítjuk és lehúzzuk róla a papírt.
  • A tésztát 8 négyzetre vágjuk.
  • A mascarponét elkeverjük a maradék cukorral. A túrót szitán áttörjük, és azt is hozzákeverjük.
  • A zselatint hideg vízbe áztatjuk, lecsepegtetjük, mandulalikőrben feloldjuk, és a mascarponéhoz adjuk.
  • A krém háromnegyedét rákenjük a négyzetek felére, majd a többi négyzettel beborítjuk. Erre kenjük rá a maradék krémet.
  • 30 percre hideg helyre tesszük, végül kakaóval megszórjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Kakaós szelet mascarponéval-hoz!

Tápérték

Kalória: 264kcalSzénhidrát: 34gFehérje: 10gZsír: 9gTelített zsír: 5gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 1gKoleszterin: 68mgNátrium: 184mgKálium: 130mgÉlelmi rost: 1gCukor: 3gVitamin A: 292IUKalcium: 61mgVas: 1mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!