Go Back
+ servings
Deák torta

Deáktorta

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Deáktorta.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 1 óra
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1078 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A vajat habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a mandulát, a tejet, majd a cukor másik felével felvert tojásfehérjehabot, végül beleforgatjuk a lisztet.
  • A masszát vajjal kikent tortaformába simítjuk, és sütőben megsütjük.
  • Onnan kivéve a még meleg tortalapot félbevágjuk, és megtöltjük málnalekvárral.
  • Felolvasztott csokoládéval vonjuk be, majd hűtőbe téve jól lehűtjük.
  • Tálaláskor a felszeletelt tortát tejszínhabbal díszítve adjuk az asztalra.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Deáktorta-hoz!

Tápérték

Kalória: 1078kcalSzénhidrát: 118gFehérje: 18gZsír: 64gTelített zsír: 27gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 25gKoleszterin: 82mgNátrium: 192mgKálium: 483mgÉlelmi rost: 7gCukor: 81gVitamin A: 1750IUKalcium: 100mgVas: 4.1mg
Keyword sütemény, torta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!