Go Back
+ servings
Karamellás diós kocka

Karamellás diós kocka

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karamellás diós kocka.
4 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 8 főre
Kalória 944 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A makadám- és a pekándiót éles késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk.
  • Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott vajjal együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk.
  • A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Végül lazán beleforgatjuk a lisztet meg a makadám- és a pekándiót.
  • Egy 24 x 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. Belesimítjuk a tésztát és 175°C fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
  • A sütőből kivéve a kerettől óvatosan elválasztjuk, és kihűtjük. Kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
  • Közben a maradék cukrot 1 tk. vajjal meg a citromlével szép aranybarnára karamellízaljuk, és a süteményen azonnal elosztjuk.
  • Egy vajdarabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk. Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Karamellás diós kocka-hoz!

Tápérték

Kalória: 944kcalSzénhidrát: 82gFehérje: 10gZsír: 67gTelített zsír: 26gTrans Fat: 1gKoleszterin: 138mgNátrium: 320mgKálium: 470mgÉlelmi rost: 8gCukor: 61gVitamin A: 785IUVitamin C: 2mgKalcium: 78mgVas: 7mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!