Keverjük össze a lisztet, tejet, szódavizet, tojásokat, sütőport és a csipet sót egy tálban, majd süssetek hagyományos palacsintákat a masszából.
Melegítsünk fel 4 dl tejet 2 evőkanál barna cukorral a puding csomagolásán lévő utasítások alapján. Amikor kész, finomítsuk az ízét néhány csepp vanília esszenciával.
Keverjünk össze 20 dkg darált mákot 2-3 evőkanál cukorral. Adjuk hozzá a még forró vaníliás pudingot (3-4 kanállal), hogy a mák ne legyen száraz. Fedjük le és hagyjuk állni néhány percig, hogy a mák megpuhuljon.
Kenjük meg a palacsintákat birsalmalekvárral az édes, pikáns ízért, majd tegyünk rájuk egy kanálnyi mákos keveréket és tekerjük fel őket.
Hígítsuk a maradék vaníliás pudingot néhány kanál tejjel, hogy sodó állagot kapjunk, és öntsük a palacsinták mellé tálaláskor.
Megjegyzés
Jó étvágyat a Mákos palacsinta vaníliaöntettel-hez!