Go Back
+ servings
Felvágott, porcukorral megszórt Bögrés mákos sütemény szeletek egy vágódeszkán, mellette egy tál lekvár.

Bögrés mákos

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Bögrés mákos.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 30 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 651 kcal

Hozzávalók
  

a kenéshez:

  • lekvár

Elkészítés
 

  • Melegítsd elő a sütőt közepes hőfokra (kb. 180 °C).
  • Egy nagy tálban keverd össze a darált mákot, a cukrot, a lisztet, a tejet, a tojást, a sót, az olajat és a sütőport.
  • Zsírozd ki (vagy vajazd) és lisztezd be a tepsit, hogy ne ragadjon le a sütemény.
  • Öntsd bele a tésztát, és egyenletesen oszlasd szét.
  • Süsd a sütőben 15-20 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  • Ellenőrizd a sütést tűpróbával: szúrj bele egy tűt vagy fogpiszkálót a süteménybe, és ha tiszta marad, akkor kész.
  • Hagyd kihűlni, majd válaszd két részre, és kenj a közepére lekvárt ízlés szerint.
  • Tálald, és élvezd a finom, mákos ízeket!

Megjegyzés

Jó étvágyat a Bögrés mákos-hoz!

Tápérték

Kalória: 651kcalSzénhidrát: 89gFehérje: 13gZsír: 25gTelített zsír: 3gTöbbszörösen telítetlen zsír: 16gEgyszeresen telítetlen zsír: 4gKoleszterin: 49mgNátrium: 236mgKálium: 507mgÉlelmi rost: 5gCukor: 41gVitamin A: 200IUVitamin C: 0.4mgKalcium: 760mgVas: 6.7mg
Keyword Baracklekvár, Bögrés mákos, Cukor, Édes sütemény, Egyszerű sütemény, Házi desszert, Lekvár, Liszt, Magyar desszert, mák, olaj, só, Sütemény Recept, sütőpor, Tej, tojás
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!