Go Back
+ servings
Sötét tésztájú és világos tejszínes krémmel töltött, étcsokoládéval bevonatolt Tejkrém szelet szépen elrendezve egy tányéron.

Tejkrém szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Tejkrém szelet.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 55 perc
Sütés/főzés 7 perc
Teljes idő 1 óra 2 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 665 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

a tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1/2 dl olaj
  • porcukor

Elkészítés
 

  • A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat és a porcukrot gőz fölött összekeverjük, amíg homogén nem lesz.
  • Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Addig dolgozzuk, amíg összeáll.
  • Készítsünk belőle két lapot. A sütőlemez hátát olajozzuk be, tegyük rá a sütőpapírt, amit szintén olajozzunk meg, és nyújtsuk ki rá a tészta felét.
  • Süssük az előmelegített sütőben, minden lapot külön-külön, körülbelül 5-7 percig. Figyeljünk, hogy ne égjenek meg!
  • A pudingport keverjük össze a liszttel és a tejjel, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni.
  • A kihűlt pudingot keverjük ki a margarinnal, cukorral és a tejföllel, hogy csomómentes legyen.
  • A krémet kenjük a lapok közé.
  • Tegyük a süteményt hideg helyre legalább 1 napra, hogy az ízek összeérjenek és a tészta puhuljon.
  • Az étcsokoládét olvasszuk meg az olajban és öntsük a sütemény tetejére. Szórjuk meg porcukorral a díszítéshez.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Tejkrém szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 665kcalSzénhidrát: 79gFehérje: 9gZsír: 36gTelített zsír: 12gTöbbszörösen telítetlen zsír: 10gEgyszeresen telítetlen zsír: 11gKoleszterin: 56mgNátrium: 539mgKálium: 224mgÉlelmi rost: 3gCukor: 41gVitamin A: 1800IUVitamin C: 0.2mgKalcium: 100mgVas: 2.2mg
Keyword Cukrászat, Édes sütemény, Házi süti, Konyhaművészet, Magyar desszert, Margarin, Mézes tészta, Pudingos krém, Sütemény Recept, Tejföl, Tejkrém szelet
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!