A darált, pirított dióbelet összekevertem a darált kekszmorzsával, a kakaóporral, a mézzel, majd mindezt összemorzsoltam a lágy vajjal, hozzáadtam a rumot és a meggylevet. Mindezekből formázható masszát kevertem.
A keverékből vizes kézzel kis golyócskákat formáltam úgy, hogy mindegyikbe került 1-1 kimagozott meggy.
Ezután elkészítettem a csokimázat. 4 evőkanál barna cukrot, 4 evőkanál kakaóport és 5 evőkanál tejjel forraltam össze, majd tettem bele a 10 dkg kakaóvajat.
Folyamatos kevergetés mellett, de már nem a láng fölött olvasztottam fel vajat, majd hagytam, hogy kicsit lehűljön. Ez kb. 20 perc volt, közben néha megkevertem, hogy a vaj egyenletes maradjon.
Ebbe a mázba mártottam a golyócskákat, majd papírkapszliba tettem őket. Néhány golyó tetejére kókuszreszeléket szórtam.