Go Back
+ servings
Karamellás pite

Karamellás pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Karamellás pite.
4.50 Értékelés 2 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 1 óra 5 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1149 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a krémhez:

Elkészítés
 

  • A tésztát összegyúrjuk, három részre osztjuk, hideg helyen fél órán át pihentetjük.
  • Kinyújtjuk és rendes tűznél rózsaszínűre sütjük 170°C fokon a 35x25 centis tepsi hátán.
  • 12 dkg kristálycukorból karamellt készítünk, de valamivel sötétebb legyen, mint a dobos cukor.
  • Ha készen van, adunk hozzá 2 dl vizet (a tűzről levéve), addig főzzük, amíg a cukor elolvad. 5 dkg lisztet 1 dl tejjel összekeverünk, ha a cukor elolvad, akkor ráöntjük, és sűrű péppé főzzük.
  • 10 dkg vajat kikeverünk 10 dkg vaníliás porcukorral, és ha a pép kihűl, az egészet összekeverjük.
  • Megtöltjük a lapokat, csak másnap vágjuk fel.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Karamellás pite-hez!

Tápérték

Kalória: 1149kcalSzénhidrát: 130gFehérje: 13gZsír: 65gTelített zsír: 40gTöbbszörösen telítetlen zsír: 3gEgyszeresen telítetlen zsír: 18gKoleszterin: 158mgNátrium: 630mgKálium: 235mgÉlelmi rost: 3gCukor: 51gVitamin A: 3100IUVitamin C: 0.8mgKalcium: 90mgVas: 4.7mg
Keyword desszert, karamella, pite, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!