Go Back
+ servings
Mazsolás vargabéles

Mazsolás vargabéles

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Mazsolás vargabéles.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 40 perc
Sütés/főzés 40 perc
Teljes idő 1 óra 20 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 1191 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Az áttört túrót egy nagy tálban keverd el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával.
  • A finommetéltet főzd ki sós vízben, majd szűrd le. Amint kihűlt, add hozzá a túrós keverékhez.
  • A tojások fehérjét verd kemény habbá egy másik tálban. Óvatosan forgasd bele a túrós tésztába, hogy a massza könnyű és levegős maradjon.
  • Egy magasszélű tepsit kenj ki olvasztott margarinnal, majd béleld ki az egyik réteslappal.
  • Terítsd rá a túrós tésztát, majd fedd le a réteslap maradékával.
  • A tetejét kend meg az olvasztott margarinnal, és 180°C-ra előmelegített sütőben süsd aranybarnára, körülbelül 40 perc alatt.
  • Amikor kész, hagyd pihenni néhány percig, majd vágd nagy kockákra. A maradék porcukorral megszórva tálald.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Mazsolás vargabéles-hez!

Tápérték

Kalória: 1191kcalSzénhidrát: 119gFehérje: 27gZsír: 68gTelített zsír: 23gTöbbszörösen telítetlen zsír: 9gEgyszeresen telítetlen zsír: 30gTrans Fat: 1gKoleszterin: 167mgNátrium: 777mgKálium: 458mgÉlelmi rost: 3gCukor: 41gVitamin A: 1392IUVitamin C: 3mgKalcium: 205mgVas: 4mg
Keyword desszert, tészta
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!