Go Back
+ servings
Csokoládés mignon

Csokoládés mignon

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Csokoládés mignon.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 20 perc
Teljes idő 50 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 12 főre
Kalória 255 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • Keverjük el a vajat 6 dkg porcukorral, míg habos nem lesz. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, egy kiskanál kakaót, az előre felolvasztott csokoládét, és a kis fahéjat.
  • A fehérjékből a maradék cukorral verjünk kemény habot és adjuk a többihez. Keverjük még hozzá a ledarált mandulát és a lisztet. Öntsük bele tepsibe és lassan süssük meg.
  • Borítsuk lisztezett felületre és hagyjuk kihűlni. Keverjük hozzá a lekvárhoz a rumot, vágjuk ketté a tésztát és kenjük be az egyik felét a lekvárral. Tegyük vissza rá a tetejét, és daraboljuk egyforma nagyságú szeletekre.
  • Mártsuk bele a fondantba, és szikkadás után tegyük mignon-hüvelybe.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Csokoládés mignon-hoz!

Tápérték

Kalória: 255kcalSzénhidrát: 42gFehérje: 3gZsír: 9gTelített zsír: 4gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 3gTrans Fat: 1gKoleszterin: 64mgNátrium: 57mgKálium: 87mgÉlelmi rost: 1gCukor: 33gVitamin A: 212IUVitamin C: 1mgKalcium: 25mgVas: 1mg
Keyword desszert, sütemény
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!