Go Back
+ servings
Szeletelt túrós pite porcukorral meghintve egy fehér tányéron, vörös háttérel.

Túrós pite

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Túrós pite.
4 Értékelés 6 szavazat
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 40 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 689 kcal

Hozzávalók
  

a tésztához:

a töltelékhez:

Elkészítés
 

  • A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és az 1 evőkanál liszttel. A túrót villával áttörjük, majd összevegyítjük az összes töltelékhez szükséges hozzávalóval.
  • A lisztbe belekeverjük a sót, majd mélyedést készítünk benne. Ebbe szórjuk a porélesztőt és a cukrot, ráöntjük a langyos tejet. A tojássárgákat kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Dagasztógéppel kidolgozzuk a tésztát, kelesztés nélkül tovább dolgozunk vele.
  • A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét egy 30x20 cm-es tepsi aljába simítjuk. Ráöntjük a tölteléket, majd befedjük a kinyújtott másik tésztalappal.
  • A pite tetejét megszurkáljuk, majd 180°C fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha szereted a szaftosabb tésztát, ezt az időt rövidítheted, de ha ropogósabbra vágyik, akkor 30-35 percig is sütheted.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Túrós pite-hez!

Tápérték

Kalória: 689kcalSzénhidrát: 87gFehérje: 21gZsír: 29gTelített zsír: 16gTöbbszörösen telítetlen zsír: 2gEgyszeresen telítetlen zsír: 8gTrans Fat: 1gKoleszterin: 202mgNátrium: 717mgKálium: 235mgÉlelmi rost: 2gCukor: 45gVitamin A: 952IUVitamin C: 1mgKalcium: 125mgVas: 3mg
Keyword Cukor, Liszt, Porcukor, Porélesztő, só, Tej, Tojásfehérje, Tojássárgája, túró, Vaj, Vaníliás cukor
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!