A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral és az 1 evőkanál liszttel. A túrót villával áttörjük, majd összevegyítjük az összes töltelékhez szükséges hozzávalóval.
A lisztbe belekeverjük a sót, majd mélyedést készítünk benne. Ebbe szórjuk a porélesztőt és a cukrot, ráöntjük a langyos tejet. A tojássárgákat kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Dagasztógéppel kidolgozzuk a tésztát, kelesztés nélkül tovább dolgozunk vele.
A tésztát kétfelé osztjuk. Az egyik felét egy 30x20 cm-es tepsi aljába simítjuk. Ráöntjük a tölteléket, majd befedjük a kinyújtott másik tésztalappal.
A pite tetejét megszurkáljuk, majd 180°C fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha szereted a szaftosabb tésztát, ezt az időt rövidítheted, de ha ropogósabbra vágyik, akkor 30-35 percig is sütheted.