Go Back
+ servings
Papagáj szelet: Színes rétegekkel készült szelet sütemény, melyben a világos sárga, rózsaszín és sötétbarna színek váltakoznak.

Papagáj szelet

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Papagáj szelet.
5 Értékelés 3 szavazat
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 30 perc
Teljes idő 1 óra
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre
Kalória 642 kcal

Hozzávalók
  

Elkészítés
 

  • A tojásokat habosítsd fel a cukorral egy tálban. Keverd hozzá az előzőleg a sütőporral összeszitált lisztet.
  • Az olvasztott, kissé hűlt margarint és a tejfölt is keverd a tojásos keverékhez.
  • Oszd szét a tésztát három egyenlő részre. Az egyik marad natúr, a másodikhoz keverd hozzá a pudingport, a harmadikhoz pedig a kakaót. Ha a kakaós tészta túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kevés vizet.
  • Kenj ki vajjal és szórd meg liszttel két őzgerinc formát. Rétegezd bele először a sima, aztán a kakaós, végül a puncsos tésztát. Süsd 180°C-on körülbelül 30 percig.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Papagáj szelet-hez!

Tápérték

Kalória: 642kcalSzénhidrát: 71gFehérje: 10gZsír: 36gTelített zsír: 10gTöbbszörösen telítetlen zsír: 8gEgyszeresen telítetlen zsír: 16gTrans Fat: 1gKoleszterin: 124mgNátrium: 627mgKálium: 162mgÉlelmi rost: 2gCukor: 26gVitamin A: 1527IUVitamin C: 1mgKalcium: 204mgVas: 3mg
Keyword desszert, Hagyományos recept, Kakaó, Magyar konyha, Puncs ízű puding, Réteges sütemény, Sütés, Színes rétegek, Tejföl
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!