Go Back
+ servings
Fahéjas-almás rétes

Fahéjas-almás rétes

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Fahéjas-almás rétes.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 25 perc
Teljes idő 35 perc
Fogás desszert
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 1219 kcal

Hozzávalók
  

  • 1 csomag réteslap
  • 1 kg alma savanykás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg dió darált
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 mokkáskanál fahéj őrölt
  • 0,5 dl olaj

Elkészítés
 

  • Először elkészítem a tölteléket. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastól lereszelem. Tálban kicsit kinyomkodom (a leve megiható), majd összekeverem a darált dióval, a sárgabaracklekvárral, a fahéjjal, és annyi cukorral, hogy csak kellemesen édes, de ne túl édes legyen.
  • Egy tiszta konyharuhát megnedvesítek, s alaposan kicsavarom. A munkaasztalra kiterítem. A réteslapcsomagot szétszedem, és elfelezem.
  • Az egyik adagot visszacsúsztatom a zacskóba, hogy ne száradjon ki. A szétnyitott lapok mindegyikét megolajozom, egymásra borítom a konyharuhán, és teljes felületét megszórom a zsemlemorzsa felével.
  • A szélére egy csíkban felhalmozom a töltelék felét, egyenletesen elosztom, majd a konyharuha segítségével szorosan felcsavarom. A rudat ráteszem a sütőlemezre.
  • A másik adagot ugyanígy elkészítem. Mindkét rétes oldalát és tetejét beolajozom, majd az előmelegített, közepesen forró sütőbe téve, szép pirosra megsütöm.
  • Még forrón felszeletelem, és a tetejét kevés porcukorral meghintve tálalom.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Fahéjas-almás rétes-hez!

Tápérték

Kalória: 1219kcalSzénhidrát: 142gFehérje: 15gZsír: 69gTelített zsír: 14gTöbbszörösen telítetlen zsír: 16gEgyszeresen telítetlen zsír: 36gTrans Fat: 1gNátrium: 495mgKálium: 459mgÉlelmi rost: 10gCukor: 58gVitamin A: 162IUVitamin C: 13mgKalcium: 98mgVas: 5mg
Keyword almás, rétes
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!