Go Back
+ servings
Egy elegáns üvegpohárban tálalt Borleves mazsolával, tejszínhabbal a tetején és dekoratív citrushéj-spirállal díszítve, amely az édesség oldalára van helyezve.

Borleves mazsolával

Recept ajánlat ebédre, vacsorára: Borleves mazsolával.
5 Értékelés 1 szavazat
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 15 perc
Teljes idő 20 perc
Fogás leves
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre
Kalória 489 kcal

Hozzávalók
  

a habgaluskához:

Elkészítés
 

  • A bort vízzel felhígítjuk, belereszeljük a fél citrom héját, ízesítjük egész szegfűszeggel és fahéjjal, valamint a cukorral és a sóval, majd felforraljuk.
  • A tejszínt összekeverjük az 5 tojássárgájával, és a leszűrt, már nem forró forralt borhoz adjuk, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük vele a bort. Betétnek a rumba áztatott, kinyomkodott mazsolát teszünk bele.
  • A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan összekeverjük a porcukorral, és ujjnyi vastagon egy tálra simítjuk.
  • A tejet a cukorral felforraljuk, a tűzről levéve a tojásfehérjékből szaggatott galuskákat beletesszük, majd fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk.

Megjegyzés

Jó étvágyat a Borleves mazsolával-hoz!

Tápérték

Kalória: 489kcalSzénhidrát: 54gFehérje: 10gZsír: 17gTelített zsír: 9gTöbbszörösen telítetlen zsír: 1gEgyszeresen telítetlen zsír: 6gKoleszterin: 288mgNátrium: 182mgKálium: 359mgÉlelmi rost: 2gCukor: 39gVitamin A: 783IUVitamin C: 3mgKalcium: 138mgVas: 2mg
Keyword Borleves, Citrom, Cukor, Édesség, Fahéj, Fehérbor, Habgaluska, Könnyű elkészítés, leves, Magyar konyha, Mazsolával, Porcukor, Rum, só, Szegfűszeg, Tej, tejszín, Tojásfehérje, Tojássárgája, Víz
Próbálta ezt a receptet?Tudasd velünk milyen volt!
Elefánt Fokhagyma vetőmagNézze meg>>> Elefánt fokhagyma XXXL!